Un raport din 2008 al Pentagonului demonstrează că Vladimir Putin suferă de sindromul Asperger, conform unei copii obținute de CBS News.
De asemenea, potrivit unei noi teorii, președintele rus ar suferi și de sindromul Hubris, sau excesul de putere.
Cum te poate afecta sindromul Hubris
Conform specialistului Ian H. Robertson, care a studiat fenomenul asupra unei specii de peşti care trăieşte în Lacul Tanganyika din Africa, „puterea ar creşte inteligenţa de zece ori datorită aprovizionării cu dopamină, dar prea multă va avea consecinţe dăunătoare.
„Acest exces de narcisism o împiedică pe persoana afectată să-şi dea seama de comportantul exagerat.
Ce demonstrează raportul Pentagonului despre boala lui Vladimir Putin
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Un raport din 2008 al Pentagonului demonstrează că Vladimir Putin suferă de sindromul Asperger. Studiul a fost făcut de Office of Net Assessment, un think tank secret al Pentagonului, în care sindromul Asperger este caracterizat ca fiind o „afecțiune autistică ce îi afecteaza toate deciziile”.
Analizele se bazează pe clipuri video în care se pot observa acțiunile publice ale președiintelui rus din ultimii 22 de ani.
Conform raportului de la Pentagon, „dezvoltarea neurologică a lui Putin a fost întreruptă semnificativ în copilărie”.
„Forma sa primară de compensație a acestei tulburări este un control extrem și acest lucru reflectă în stilul de decizii si de a guverna”, precizează raportul, care arată faptul că este puțin probabil ca Vladimir Putin să se schimbe.
Analiza gesturilor lui Vladimir Putin afirmă că „președintele rus are o anormalitate neurologică”, arătând „ipoteza că la începutul vieții, poate chiar în uter, Puțin a suferit un accident emisferic”. O notă de subsol spune că „accidentul emisferic” ar fi putut fi un atac cerebral și precizează că mama lui, care avea o stare de sănătate sensibilă, l-a născut la vârstă de 41 de ani.
Specialiștii nu își pot dovedi, totuși, teoria, potrivit raportului, pentru că nu pot să scaneze creierul liderului rus. Aceștia țin cont doar de analiza tiparului mișcărilor, care reprezintă studierea mișcărilor unui individ pentru a obține răspunsuri despre cum ia deciziile persoana respectivă sau despre cum reacționează la anumite evenimente, potrivit gândul.ro.