Cum a câștigat Mioara Velicu un concurs despre care i se spunea că e aranjat. Ce s-a întâmplat după aceea

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 04 apr 2022, 07:42

Mioara Velicu la Denise Rifai

Mioara Velicu a vorbit la "40 de întrebări cu Denise Rifai" despre un concurs pe care l-a câștigat deși i s-a spus că e aranjat.

Mioara Velicu a mai povestit în presă despre concursul de la Ansamblul Rapsodia din Galați, pe care l-a câștigat deși i se spusese că era aranjat pentru soția unui milițian.

Avea să câștige concursul, dar a trebuit să împartă salariul.

"Cât de încăpățânată sunteți?", a întrebat-o Denise Rifai pe Mioara Velicu, în condițiile în care nu s-a lăsat și a câștigat concursul despre care i s-a spus că era aranjat.

"Nu știu dacă sunt încăpățânată, mai mult am voință.

Am zis dacă sunt aici (n.r.: la concurs), m-am prezentat, de ce să nu reușesc. Am văzut singură că e concurs la Ansamblul Rapsodia din Galați, eram la sora mea în Galați și m-am prezentat singură.

Am început să cânt. Nu aveam repertoriul meu. Nu eram angajată, dar cântam ce știam, ce auzisem la radio: Maria Tănase, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Romica Puceanu, Gabi Luncă, îmi plăcea mult muzica lăutărească. 

Nu înțelegeam de ce mă tot puneau să cânt. Am cântat 20 de piese", a povestit Mioara Velicu la "40 de întrebări cu Denise Rifai". 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Care este primul lucru pe care îl face Cătălin Cazacu atunci când vrea să cucerească o femeie

Mioara Velicu a fost săracă. A vorbit despre acea perioadă grea din viața ei

Mioara Velicu a fost săracă atunci când era tânără, dar vocea ei formidabilă a dus-o pe culmile succesului în muzica populară.

"V-a ambiționat sărăcia?", a întrebat-o Denise Rifai pe  Mioara Velicu  la "40 de întrebări cu Denise Rifai".

"Da și cred că pe oricine ambiționează. Chiar dacă nu exagerat, dar ulterior am trăit decent. Toată viața mea am fost la linia de mijloc. Am trăit decent.

Nu simțeam că sunt săracă (n.r.: în tinerețe) fiindcă eram tânără. Părinții ne-au lăsat pe toți copiii să ne descurcăm în viață, fiecare și-a ales drumul lui.

Dumnezeu mi-a dat mie acest drum minunat, și vreau să continui pe acest drum. Vreau

să dau publicului pentru că el m-a făcut ce sunt.

M-am descurcat și la școală. Mi-ar fi plăcut să fiu inginer agricol, din respect pentru părinții mei, care au ținut la ce aveau în curte. Mi-ar fi plăcut să dau eu legi, să le fie fiecăruia bine", a spus Mioara Velicu la emisiunea prezentată de Denise Rifai la Kanal D.

Citeste si: Mioara Velicu, Doamna cântecului popular moldovenesc, invitată duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”