BREAKING NEWS Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria! Primele imagini

Autor: Andreea Sarpe
Actualizat: 07 ian 2023, 09:50

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia, care nu mai poate fi contestată, a fost luată joi de  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE 18:40 Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, în apropiere de granița cu Grecia. Se pare ca Elena Udrea voia sa ajungă în Sofia. Aceasta era îmbrăcată lejer, într-o pereche de blugi și un tricou alb, având tocuri în picioare. 

Elena Udrea nu era singură, se pare că mai era o persoană alături de ea. Aceasta ar fi plecat cu un bolid de lux, din România. 

 

UPDATE ORA 16:57: Elena Udrea, dată în urmărire generală de Poliția Română

 Elena Udrea a fost dată în urmărire generală de Poliția Română. Pe site-ul oficial al Poliției Române, Elena Udrea apare la categoria persoanelor urmărite. 

Din primele informații se pare că polițiștii nu au găsit-o acasă pe Elena Udrea, în momentul în care aceștia s-au deplasat la locuința acesteia pentru a pune în aplicare sentința Înaltei Curți.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Există surse care afirmă că Elena Udrea ar fi ieșit din țară prin vama Giurgiu, în cursul dimineții de joi, cu doar câteva ore înainte de condamnare, conform antena3.ro.

Elena Udrea condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute„, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare.Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare.

Citeste si: Detaliu incredibil aparut in dosarul Elenei Udrea! S-a aflat cine a denuntat-o pe fosta politiciana, in cazul gentii cu aproape 4.000.000 de dolari!

"Cu majoritate, respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie şi condamnaţii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr.

93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2303/1/2017", se arată în decizia ICCJ.

Elena Udrea a primit cea mai mare pedeapsă în dosarul Gala Bute

Ceilalţi inculpaţi au pedepse cu suspendare: Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea)- un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării)- 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii)- 3 ani cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă (administratorul unei

firme)- doi ani şi şase luni cu suspendare, potrivit știri.tvr.ro.

Citeste si: Elena Udrea, dezvaluiri in premiera aseara, in cadrul emisiunii „40 de intrebari cu Denise Rifai”, de la Kanal D

Anchetatorii au susţinut că Elena Udrea a avut cea mai importantă contribuţie la săvârşirea acestor fapte şi la producerea rezultatului, deoarece ea a luat decizia organizării galei în urma unor discuţii informale cu Rudel Obreja, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finanţării evenimentului, a cerut în mod repetat funcţionarilor din subordine să se întâlnească cu Obreja pentru a identifica soluţii în cazul încheierii contractului şi a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma să fie alocat de către MDRT în afara cadrului reglementat de procedura achiziţiilor publice, scrie News.ro.