Războiul Rusia-Ucraina: Masacru al armatei ruse în Kramatorsk! Gara a fost atacată cu rachete și sunt cel puțin 30 de morți și alți 100 de răniți!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 08 ian 2023, 06:25

Atacul de la gara din Kramatorsk

Sursa: Twitter

Carnagiu în gara Kramatorsk, atacată de ruși cu rachete. Sunt cel puțin 30 de morți și alți 100 de răniți, potrivit unui bilanț provizoriu.

Kramatorsk se află în Donețk. Rusia s-ar replia și ar concentra atacurile în zona Donbasului, potrivit celor mai noi estimări.

Guvernatorul din Donețk a anunțat că mii de oameni care doreau să părăsească zona cu trenul se aflau în gară în momentul atacului rus cu rachete. Două rachete rusești au explodat în gara Kramatorsk, a precizat șeful companiei feroviare ucrainene.

Rusia a fost acuzată deja de crime de război, nefiind primul atac pe care forțele armate ruse îl lansează civililor.

Senatul american l-a declarat în unanimitate pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, "criminal de război".

Peskov neagă că armata rusă are legătură cu atrocitățile din Bucea

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus joi seara într-un interviu acordat postului de televiziune britanic Sky News, că nu vede „nicio posibilitate” ca preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să fie judecat de către un tribunal internaţional pentru presupuse crime de război.

„Respingem că armata rusă are vreo legătură cu aceste atrocităţi, cu aceste cadavre care au fost expuse pe străzile din Bucea”, a declarat Peskov.

Peskov a precizat și că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, nu este preocupat de această problemă.

Peskov susține că totul ar fi o înscenare pusă la cale de partea ucraineană.

"Toată situaţia din Bucea nu este decât o farsă bine înscenată, nimic mai mult.

Acei bieţi oameni, corpurile neînsufleţite pe care le-am văzut acolo, toate acele cadavre nu sunt victime ale trupelor ruse", a mai declarat Peskov.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a publicat pe contul său oficial imagini șocante cu masacrul comis de armata rusă în gara din Kramatorsk.

În mass-media rusă războiul pe care Rusia îl duce în Ucraina este descris ca o "operațiune militară specială", termen folosit chiar de Putin când a anunțat invazia în Ucraina.

Citeste si: Ce pretenții uriașe are Vladimir Putin pentru retragerea armatei ruse din Ucraina: „Să își dea acordul în privința Crimeei și în privința celor două republici independente”

Peskov admite pierderi majore pentru armata rusă

Dmitri Peskov a admis că armata rusă a înregistrat "pierderi semnificative" în interviul acordat Sky News.

„Am suferit pierderi semnificative (n.r.: de trupe). Este o tragedie uriașă pentru noi”, a declarat Peskov.

Totuși, bilanțul anunțat oficial de partea rusă este mult în scădere față de estimările occidentale. Partea ucraineană susține că circa 18.500

de militari ruși au murit. Nemții estimează că numărul militarilor ruși uciși ar fi de cel puțin 10.000.

Ministerul rus al Apărării declara pe 25 martie, în cea mai recentă actualizare a bilanțului pierderilor din Ucraina, că 1.351 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei și alți 3.825 au fost răniți.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 43 de război. Retragerea trupelor rusești din Kiev este finalizată. Zelenski: "Noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei arată spectaculos, dar nu este de ajuns"