Reguli COVID pentru țările din Europa. Ce restricții sunt în continuare în vigoare și ce ar trebui să știe românii care își planifică vacanța în Europa

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 12 ian 2023, 04:05

Condiții de călătorie pentru țările din Europa 

Sursa: pexels.com

Românii care își planifică vacanța în țările din Europa trebuie să știe ce reguli COVID se aplică la intrarea în fiecare stat și care sunt restricțiile care sunt în continuare în vigoare.

Deși pandemia de coronavirus încă nu s-a încheiat, astfel că în continuare sunt țări care raportează un număr ridicat de cazuri noi de îmbolnăvire, multe dintre restricții au fost ridicate pentru a se reveni la viața normală. Iată care sunt regulile COVID care se aplică în țările din Europa și ce ar trebui să știe cei care aleg să călătorească în aceste destinații.

Reguli COVID pentru țările din Europa. Lista restricțiilor care se aplică în prezent

În Europa, fiecare țară în parte s-a organizat diferit în ceea ce privește pandemia de coronavirus, astfel că dacă în unele state s-a renunțat la toate restricțiile, în alte țări încă se mai respectă anumite reguli impuse în timpul pandemiei de coronavirus. 

Pentru că se apropie perioada concediilor, iar pe lista românilor se află mai multe destinații de vacanță din Europa, cei care au în plan să călătorească în perioada următoare sunt sfătuiți să verifice înainte regulile COVID care se aplică la intrarea în fiecare țară.

Lista completă cu regulile de călătorie care se aplică în fiecare stat european poate fi consultată AICI. 

Reguli de călătorie COVID în Italia

Pentru a intra în Italia, călătorii pot prezenta în continuare certificatul COVID de vaccinare. Deși s-a renunțat la starea de urgență la finalul lunii martie, restricțiile de călătorie sunt în continuare valabile până pe 30 aprilie 2022. Astfel, românii care vor să meargă în Italia și sunt vaccinați trebuie doar să prezinte dovada vaccinării, în timp ce persoanele care nu sunt vaccinate anti-Covid-19 trebuie să prezinte un test COVID negativ.

Pentru a putea intra în hoteluri, baruri, restaurante, dar și pentru a folosi mijloacele de transport în comun, turiștii, dar și rezidenții au nevoie de un „super-permis verde” care este acordat doar celor vaccinați.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reguli de călătorie COVID în Spania

Spania recunoaște în continuare cerificatul digital COVID. Potrivit regulilor de călătorie COVID în Spania, călătorii trebuie să prezinte un document care să ateste vaccinarea completă anti-Covid-19. În cazul în care ultima doză de vaccin a fost făcută cu mai mult de 270 de zile înainte de intarea pe teritorului Spaniei, atunci este nevoie și de doza booster.

În prezent, Spania acceptă și rezultatele unor teste PCR, dar și testele antigen.

Citeste si: Alexandru Rafila regretă că starea de alertă a fost ridicată: „Ne aşteptăm la un trend ascendent al infectărilor cu COVID”

Reguli de călătorie COVID în Franța

Călătorii care sunt complet vaccinați și vor să ajungă în Franța nu mai trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ. În cazul persoanelor care nu sunt vaccinate este nevoie de un test negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie. 

În baruri, restaurante, dar și în restul spațiilor publice se poate intra fără a prezenta dovada vaccinării. 

Reguli de călătorie COVID în Croația

În Croația, călătorii care vin din state aflate pe lista verde pot intra pe teritoriul țării doar dacă prezintă un test PCR negativ efectuat cu 48 de ore înainte de plecare sau un certificat de vaccinare. 

În lipsa acestor documente, călătorilor le va fi impusă izolarea pentru o perioadă de 7 zile.

Reguli de călătorie COVID în Grecia

Călătorii care sunt vaccinați trebuie doar să prezinte dovada vaccinării la intrarea în Grecia, în timp ce persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de sosire sau de un test rapid antigen efectuat cu 24 de ore înainte. Începând cu data de 15 martie, la intrarea în Grecia nu mai este necesară completarea formularului PLF. Masca este în continuare obligatorie în locurile publice închise.

Reguli de călătorie COVID în Bulgaria

Românii care vor să călătorească în Bulgaria trebuie să prezinte fie un certificat digital UE privind vaccinarea împotriva COVID-19, fie un certificat care să ateste vindecarea de COVID-19, fie rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria sau rezultatul negativ al unui test rapid antigen, efectuat cu maxim 48 de ore înaintea sosirii în Bulgaria.

Reguli de călătorie COVID în Germania

Germania a renunțat să mai clasifice țările în funcție de rata de incidență. Cu toate acestea, cei care călătoresc în Germania trebuie să facă dovada vaccinării anti-Covid-19, să demonstreze că s-au vindecat de coroanvirus sau să prezinte rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19.

Citeste si: Ce este sindromul inflamator multisistemic post- Covid. Simptome și complicații la copii

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.