Rusia avertizează SUA și NATO: Vehiculele care transportă arme în Ucraina sunt ținte legitime

Autor: Marina Ionescu

Rusia va considera vehiculele americane și NATO care transportă arme pe teritoriul ucrainean drept ținte militare legitime.

Ministrul adjunct de Externe din  Rusia a venit cu un avertisment fără precedent pentru Statele Unite ale Americii (SUA) și Alianța Nord Atlantică (NATO). Ce a declarat oficialul rus despre vehiculele care transportă arme în Ucraina.

Citeste si: Volodimir Zelenski a transmis un mesaj la o lună și jumătate după război: „Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea”

Rusia avertizează SUA și NATO

Recent, Serghei Ryabkov a acordat un interviu pentru agenția de presă TASS în care a precizat că Rusia va considera vehiculele americane și cele ale NATO drept ținte militare legitime, referindu-se la cele care transportă arme pe teritoriul ucrainean.

Oficialul rus a mai spus că orice încercare a Occidentului de a provoca daune armatei ruse va fi aspru reprimată, același lucru fiind valabil și în cazul provocării daunelor aliaților separatiști din Ucraina.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 50 de război. Americanii trimit un nou ajutor militar Ucrainei

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Avertizăm că transporturile de arme ale SUA-NATO care traversează teritoriul ucrainean vor fi considerate de noi ca fiind ținte militare legale”, spune Serghei Ryabkov.

Ministrul adjunct de Externe a adăugat că ” îi facem pe americani și pe alți occidentali să înțeleagă că încercările de a încetini operațiunea noastră specială, de a provoca daune maxime contingentelor și formațiunilor rusești din RPD și RPL (republicile populare Donețk și Luhansk) vor fi aspru reprimate”.

Rusia poate extinde războiul către alte țări

Președintele ucrainean a lansat un averisment privind o acțiune rapidă împotriva Rusiei. Volodimir Zelenski consideră că, dacă nu se face acest lucru, Rusia poate extinde războiul și se poate pierde toată Europa de Est.

Citeste si: Vladimir Putin a luat decizia! Veste imensă în toată lumea. Se va întâmpla în 2023

„Rusia a început un război total împotriva Ucrainei în 24 februarie. Acum suntem în aprilie. Rusia s-a bazat că va cuceri Ucraina în cinci zile.

Acel termen limită l-au stabilit pentru distrugerea țării noastre și a democrației noastre.

Dar n-au avut nici cea mai mică idee cu ce urmau să se confrunte. Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea.

Ne-am apărat în fața lor mai mult decât au plănuit ei, invadatorii. Am distrus mai mult armament și echipament rusesc decât au unele armate europene. Dar nu e suficient.

Rusia încă are capacitate să atace – și nu doar Ucraina – Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade”,  a declarat Volodimir Zelenski, conform   Digi24.