România suspendă toate zborurile avioanelor MiG-21 LanceR! Care este cauza! Luna trecută s-a prăbușit un MiG-21 Lancer în Dobrogea

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 08 mar 2023, 11:00

Avion MiG 21 LanceR

Sursa: Facebook MApN

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a luat decizia de a suspenda activitățile de zbor cu avioanele MiG-21 LanceR pe care le deține România.

Toate zborurile avioanelor MiG-21 LanceR au fost suspendate din cauza numărului mare de accidente și defecțiuni. Luna trecută o tragedie aeriană de proporții a avut loc în România. Un avion de vânătoare MiG-21 LanceR s-a prăbușit, iar elicopterul militar trimis într-o operațiune de salvare s-a prăbușit și el. Bilanțul total al tragediei a fost de 8 morți.

„Măsura a fost luată având în vedere incidența considerabilă a evenimentelor și accidentelor de aviație înregistrate pe timpul exploatării aeronavelor MiG-21 LanceR, soldate cu mai multe victime și aeronave avariate sau distruse, în scopul îmbunătățirii siguranței aeronautice

și pentru prevenirea producerii evenimentelor și accidentelor de aviație prin reducerea riscurilor asociate defecțiunilor tehnice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Forțele Aeriene Române vor continua să execute Serviciul de luptă Poliţie Aeriană cu aeronavele F-16 din dotare, sprijinite de aeronavele aliate dislocate în România, în cadrul misiunii de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO, relatează digi24.ro.

România urmează să achiziționeze 32 de avioane de vânătoare F-16 din Norvegia.

Proiectul legii de aprobare a achiziției celor 32 de avioane F-16 a parcurs etapa de transparență legislativă și se află în circuitul de avizare, urmând a fi prezentat Parlamentului României în cel mai scurt timp, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Citeste si: Motivul pentru care în elicopterul IAR 330-Puma se aflau doi scafandri militari

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tragedie aviatică de proporții luna trecută: Un MiG-21 LanceR s-a prăbușit, iar elicopterul militar trimis pentru salvarea pilotului s-a prăbușit și el

O tragedie aviatică de proporții a avut loc luna trecută, în Dobrogea.

Un avion MiG 21 LanceR s-a prăbușit. Un elicopter militar IAR 330-Puma a fost trimis într-o misiune de salvare după ce MiG-ul a dispărut de pe radar, din nefericire prăbușindu-se și el.

8 persoane au murit în dubla tragedie aviatică de luna trecută. Pilotul avionului MiG 21 LanceR, căpitanul Costinel Iosif Niță, avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Acesta nu a mai reușit să se catapulteze după ce a pierdut controlul asupra aeronavei.  

La bordul elicopterului IAR 330-Puma se aflau 7 persoane: Locotenent-comandor Bogdan Florin, Locotenent Pătrașcu Sorin, Maistrul militar Banu Gelu, Sergent Marinescu Ionuț, Caporal cls.

a III-a Lateș Cătălin, Maistru militar cls. I Carp Vlad, Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu. Din nefericire, și acestea și-au pierdut viața.

Citeste si: Mama pilotului care s-a prăbușit cu avionul MiG-21 LanceR a răbufnit de durere: „A servit armata și acum armata îi dă cu șutul”

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.