Ce spune Grigore Leșe despre Adrian Minune și Florin Salam! Va surprinde pe toată lumea! Ce i-a zis Salam rapsodului când l-a întâlnit pe stradă

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 15 ian 2023, 14:10

Grigore Leșe, Adrian Minune și Florin Salam

Grigore Leșe a vorbit despre cei mai cunoscuți maneliști din România, Adrian Minune și Florin Salam, la emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai".

Grigore Leșe a mărturisit la emisiunea lui Denise Rifai că îi plac celebrii maneliști de la noi Adi Minune, Florin Salam și Nicolae Guță.

"Îmi place Salam, îmi place Adi Minune, Guță. 

Sunt niște cântăreți cu niște voci...

Știți cu ce asemăn eu maneaua? Cu doina.

Eu nu mă leg de oameni. 

Salam cântă, are forța improvizației în el. Eu nu știu ce cântă Salam?

Maneaua înseamnă Many, egal a improviza.

Trebuie să avem grijă când vorbim, să fim acoperiți de știință.

Nu putem vorbi de muzică dacă nu luăm în considerare și maneaua. Ce cântăreți de manele am întâlnit în Spania, mamă-mamă.

La un moment dat îmi stă gândul să fac un concert cu oamenii aceștia. Cu Salam", a declarat Grigore Leșe la "40 de întrebări cu Denise Rifai", în ediția de colecție de Duminica Floriilor.

Florin Salam l-a oprit pe Grigore Leșe pe stradă! Ce i-a spus

Grigore Leșe a mărturisit la emisiunea moderată de Denise Rifai la Kanal D că a fost oprit pe stradă de către manelistul Florin Salam.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Odată m-a oprit Salam în stradă, a pus pe avarii mașina, a venit la mine să mă felicite pentru ceea ce fac.

E un om care cântă, știe ce vorbește.

Sunt formidabili (n.r.: Florin Salam și Adrian Minune).

Maneaua seamănă cu doina fiindcă ambele au improvizație în ele. Cine aude rămâne surprins, să nu rămână", a spus Grigore Leșe.

Florin Salam a cântat în trecut cu celebrul Goran Bregovic, așa că nu ar fi nicio surpriză dacă ar face un concert și cu Grigore Leșe.

„M-am întors în ţară de două zile şi nu am apucat să mă odihnesc. A trebuit să vin aici şi să repet împreună cu Goran, dar oboseala nu contează în astfel de momente.

Eu cânt în română, iar Goran în engleză şi sârbă. Este un concert la un alt nivel. Pentru mine este startul pentru trecerea la un alt nivel. Goran Bregovici este un artist complet. Toată familia mea va fi prezentă la concert. Nu mă enerva înainte de concert! Totul până la fata mea" ,  declara Florin Salam la TV înaintea unui concert susținut cu Goran Bregovic.

Citeste si: În Duminica Floriilor, o ediție de colecție “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Grigore Leșe mărturisea că ascultă și manele

Nu e prima oară când Grigore Leșe dezvăluie că ascultă manele. În urmă cu câțiva ani celebrul interpret de muzică tradițională românească vorbea despre manele în termeni asemănători ca astăzi.

”Ascult şi Bach. Sunt absolvent de Academie de muzică, am terminat liceul de muzică, am licenţa în muzică, facultatea de interpretare şi am scris o teză de doctorat în muzică, în 2003.

Ştiu cu ce se mănâncă muzica asta din mediul tradiţional. Ș i manele ascult. Dar să nu le confundăm cu muzica metiş, cea amestecată. Many înseamnă a improviza unele fragmente. Maneaua ne duce cu gândul la doinele din Maramureş.

Nu-i de joacă cu ştiinţa folcorică", declara atunci Grigore Leșe.

Citeste si: Cine este fiul lui Grigore Leșe! Îl cheamă Laurențiu și a rezultat din căsnicia artistului cu o cântăreață de muzică populară

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.