Planul pus la cale de Vladimir Putin. Pe cine va trimite să lupte în prima linie a războiului din Ucraina: „Este o încălcare a dreptului internațional”

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 18 ian 2023, 05:50

Planul pus la cale de Vladimir Putin.

Kremlinul este acuzat că a recrutat ”copii soldați” pentru a înlocui pierderile rusești din Ucraina.

Oficialii pentru Drepturile Omului susțin că Rusia a recurs la recrutarea de copii pentru a-și spori numărul de trupe în estul Ucrainei.

Citeste si: Turcia a lansat un atac împotriva Irakului azi dimineață! Au fost folosite avioane, drone și elicoptere. Explicația dată de ministerul Apărării

Pe cine va trimite Putin să lupte în prima linie a războiului din Ucraina

De la începutul războiului din Ucraina și până în prezent, Rusia a pierdut aproximativ 30.000 de soldați. Astfel, Vladimir Putin a recurs la un gest inuman, Kremlinul a recrutat tineri de 16 ani pentru a-și spori numărul de trupe în estul Ucrainei.

Cluburile patriotice apărute în estul Ucrainei, în zonele ocupate de ruși după invazia acesteia, din 2014, fac parte dintr-o campanie de promovare a culturii țării în Lugansk și Donețk, potrivit Playtech.

Organizația Drepturilor Omului a acuzat că în acele cluburi, copiii sunt pregătiți pentru operațiuni militare de amploare.

Citeste si: Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj către liderii Occidentului: "Este o permisiune pentru Rusia să ia vieţile ucrainenilor"

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit organizațiilor pentru drepturile omului, copiii sunt în curs de pregătire militară și ar putea fi trimiși în prima linie, probabil împotriva voinței lor.

Este posibil ca unii să fi fost deja trimiși pe front și și-au pierdut viața în lupte.

De asemenea, rapoartele au sugerat că insignele și însemnele cadeților militari ruși, care, de asemenea, nu ar trebui să fie dislocați în zone de război, au fost găsite pe câmpurile de luptă din Ucraina.

Comisarul parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, Lyudmyla Denisova, a dezvăluit modul în care acești copii recrutați ilegal au fost trimiși pe câmpul de luptă, fiind obligați să folosească ilegal arme.

„Autoritățile de ocupație [de la Lugansk și Donețk] desfășoară mobilizarea copiilor care au participat la așa-numitele cluburi patriotice, la nivelurile formațiunilor ilegale de arme.
Au făcut antrenament militar și au existat morți printre acești adolescenți [în Ucraina].

Acum promovează intrarea în armata a civililor, inclusiv a copiilor în teritoriile ocupate temporar.
Procedând astfel, Federația Rusă a încălcat legile și obiceiurile războiului prevăzute de Convenția de la Geneva din 1949 privind protecția civililor și drepturile copiilor. Recrutarea de copii este o încălcare a dreptului internațional.”, a transmis comisara pentru drepturile omului a Radei Supreme a Ucrainei, potrivit Antena3.