Durere mare în lumea teatrului românesc! A murit marele actor român Remus Mărgineanu

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 ian 2023, 10:05

Durere mare în lumea teatrului românesc! A murit marele actor român Remus Mărgineanu

Sursa: Twitter

Lumea teatrului românesc este îndurerată profund. Actorul Remus Mărgineanu s-a stins din viață și ne-a părăsit, lăsând pe toată lumea sufocată de durere.

S-a mai stins o legendă a teatrului românesc. Actorul Remus Mărgineanu, cunoscut din filme precum „Drumul Oaselor”, „Imposibila iubire” sau „Cardinalul”, a părăsit lumea celor vii.

A murit Remus Mărgineanu. Încă o legendă a teatrului românesc s-a stins din viață

Este doliu în teatrul românesc. Remus Mărgineanu a decedat în urmă cu două zile. Anunţul morții actorului a fost făcut de Teatrul Național Craiova.

Maestrul împlinise 84 de ani cu mai puțin de o lună în urmă.

Citeste si: Tragedie fară margini pentru Cristiano Ronaldo! Fiul lui a murit. Ce mesaj a postat superstarul fotbalului mondial

„Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul Remus Mărginean, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
, a transmis Teatrul Național Craiova.

Pe lângă piesele în care a jucat la Teatrul Național Craiova, Remus Mărgineanu este cunoscut și din filme precum „Buzduganul cu trei peceți” (1977), „Vlad Țepeș” (1979), „Vacanță tragică” (1979), „Drumul oaselor” (1980), „Imposibila iubire” (1984), „Loverboy” (2011) sau „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2011).

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ultimul film în care a jucat Remus Mărgineanu a fost „Cardinalul” (2019), un film a cărui acțiune are loc în anii ’50, când conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet, relatează România TV.

Citeste si: Cum a reacționat Horațiu Mălăele când a văzut știrile care spuneau că ar fi murit: „Să scăpați de mine”

„Actorul Remus Mărgineanu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani. Cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme, lui Remus Mărgineanu i se datorează înființarea școlii de teatru din Craiova”,  a transmis și CLV Film, pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, Vasile Şeicaru și-a exprimat și el regretele printr-un mesaj: Dumnezeu să-l odihnească în pacea lui! A fost un mare actor, și lasă mult în urma lui!”

Remus Mărgineanu s-a născut pe data de 22 martie 1938, la Cugir, județul Alba, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, în 1964.