Elena Udrea, extrădată în România. Decizie de ultimă oră luată de instanța din Sofia. Ce poate face Elena Udrea în această situație

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 19 ian 2023, 10:20

Instanța din Bulgaria a decis ca Elena Udrea să fie extrădată în România  

Sursa: facebook Elena Udrea

Instanța din Sofia a luat decizia ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-și ispăși condamnarea de 6 ani la închisoare. Ce poate face Elena Udrea pentru a nu ajunge în România?

După ce au analizat cazul Elenei Udrea, judecătorii din Bulgaria au luat decizia de a o extrăda pe aceasta în România pentru a-și putea ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Cu toate acestea, decizia instanței nu este una definitivă, astfel că Elena Udrea o poate contesta la Curtea de Apel de la Sofia. 

Elena Udrea va fi extrădată în România. Ce au decis judecătorii bulgari

Autoritățile din Bulgaria au decis să o extrdeze în România pe Elena Udrea, astfel încât aceasta să își poată ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare pe care primit-o în dosarul Gala Bute. În termen de 5 zile, Elena Udrea are posibilitatea de a constesta această decizie la Curtea de Apel de la Sofia.  

Reamintim că Elena Udrea se află în arest, în Bulgaria, după ce aceasta a încercat să treacă granița către Grecia, prin vama Kulata.

La doar câteva ore după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a încercat să fugă din țară. A fost dată în urmărire internațională și pe numele ei a fost emis un mandat european de arestare.

Judecătorii din Bulgaria au respins actele medicale prin care Elena Udrea a încercat să demonstreze că rămânerea în arest i-ar putea agrava problemele de sănătate.

Judecătorii din Bulgaria au considerat că starea de sănătate a  fostului ministru al Turismului este una bună și că nu există motive de îngrijorare la acest moment.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce boală are Elena Udrea. Motivul invocat pentru a nu sta după gratii

Unde și-ar putea ispăși Elena Udrea pedeapsa dacă va fi extrădată în România? 

Dacă va fi extrădată în România, Elena Udrea ar putea să își petreacă următorii 6 ani la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor, acolo unde a mai fost și în anul 2015, potrivit hotnews.ro.

„Eu am trecut relativ bine peste momentul acela pentru că eram în mijlocul unei bătălii, știam cu cine mă lupt, știam cine îmi sunt adversarii, știam de ce mi se întâmplă lucrul acesta și eram acolo într-o etapă pe care o duceam în lupta aceasta cu sistemul pe care deja îl devoalasem. Deci nu am fost neapărat traumatizată pentru că aveam o miză. Ce mi se întâmpla mie avea o miză.

Mie îmi e foarte frică de insecte. Faptul că era plin de gândaci acolo era mai traumatizant decât faptul că nu aveam ușă la toaletă și oricând se putea deschide ușa de la cameră și să fii văzută la toaletă de cei care vizitau celulele”, a povestit Elena Udrea despre perioada pe care și-a petreut-o în penitenciar. 

Citeste si: Ce avere are Elena Udrea. E obligată să plătească despăgubiri de aproape 3 milioane de euro după condamnarea din dosarul „Gala Bute”  

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.