Rusia a testat racheta „Satan 2”. Vladimir Putin amenință Occidentul

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 21 ian 2023, 00:30

Rusia a testat racheta „Satan 2”. Vladimir Putin amenință Occidentul

Sursa: Facebook

Vladimir Putin a testat racheta nucleară balistică „Satan 2”, cu capacitate nucleară „fără egal în lume”.

Rusia a anunțat miercuri, 20 aprilie, că a testat cu succes noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, despre care președintele rus Vladimir Putin a susținut că este „o armă unică”.

Citeste si: Rusia a amenințat dur Moldova: „Ar trebui să fie mai atentă când vorbește despre Rusia și simbolurile ei”

Rusia a testat racheta „Satan 2”

Rachetă balistică intercontinentală Sarmat este în dezvoltare încă din anii 2000. Rusia susține că nu poate fi interceptată de niciun scut antirachetă.

„Noul complex are cele mai înalte caracteristici tactice și tehnice și este capabil să depășească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are egal în lume și nu va mai avea mult timp", a spus Putin, miercuri, la televiziunea rusă de stat, citat de  Reuters.

Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri imagini cu lansarea unei rachete balistice intercontinentale „Sarmat”, cunoscut sub denumirea de „Satan 2”. Lansarea a fost făcută de pe cosmodromul „Plesețk” și potrivit autorităților ruse a fost „un succes”. Este primul test efectuat de Rusia cu o astfel de rachetă, potrivit RomâniaTV.

„Obiectivele lansării au fost îndeplinite în totalitate. Caracteristicile de proiectare pe parcursul tuturor fazelor de zbor sunt confirmate.

Secțiunile de antrenament de luptă au ajuns în zona țintă la terenul de antrenament Kura din Peninsula Kamchatka. Testele de zbor ale rachetei potențiale de transport greu cu un focos divizat au făcut posibilă evaluarea corectitudinii proiectării și soluțiilor tehnice utilizate în timpul dezvoltării sistemului de rachete Sarmat”, a transmis ministerul rus al Apărării.

Citeste si: Vladimir Putin a hotărât! Rusia suspendă finanțarea biroului emisarului de pace din Bosnia

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După lansare, Vladimir Putin a atenționat Occidentul spunând că această racheta „le va da de gândit” celor care încearcă să amenințe Rusia.

Vladimir Putin a apărut la televiziuni, fiind informat de către armată că racheta a fost lansată cu succes de la Plesețk, în nord-vestul țării, și a lovit ținte în peninsula Kamceatka, în estul îndepărtat, scrie Reuters.

„Această armă cu adevărat unică va întări potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei împotriva amenințărilor externe și le va da de gândit celor care încearcă să ne

amenințe țara”, a spus Putin.

 

Racheta cu rază lungă de acțiune urmează să înlocuiască rachetele mai vechi dezvoltate în anii 1970.

Aceasta poate transporta până la 16 focoase nucleare, iar rușii susțin că ar putea distruge o suprafață de mărimea Franței.

„Noua rachetă este capabilă să lovească ținte la distanțe lungi folosind o varietate de traiectorii de zbor. Racheta Sarmat are caracteristici unice care îi permit să depășească orice sisteme de apărare antirachetă existente în lume. Sarmat este cea mai puternică rachetă cu cea mai mare distanță din lume până la atingerea țintelor, ceea ce va spori semnificativ puterea de luptă a forțelor nucleare strategice ale țării noastre”, susține ministerul rus al Apărării.

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.