Vestea momentului! Ce se întâmplă cu salariile românilor. Ministrul de Finanțe a făcut anunțul chiar înainte de Paște

Autor: Madalina Maftei

Vestea momentului! Ce se întâmplă cu salariile românilor. Ministrul de Finanțe a făcut anunțul chiar înainte de Paște

Sursa: Facebook Florin Câciu

Ministrul Finanțelor a vorbit joi, într-o conferință de presă, despre intențiile Guvernului cu privire la salariile din sistemul bugetar. Ce se întâmplă cu salariile românilor care lucrează la stat?

În prezent, datoria publică se află în jurul valorii de 50% din PIB, veniturile bugetarilor ar urma să fie înghețate sau chiar diminuate, potrivit analiștilor, relatează româniatv.net.

Salariile românilor ar putea fi înghețate în perioada următoare

După zvonurile lansate de analiști, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, neagă cu vehemență eventualele tăieri de salarii.

”Trebuie privită datoria publică, știu că există o citire în litera legii, nu în spiritul legii. Legea responsabilității fiscal bugetare are în vedere și situații în care faci împrumuturi pentru investiții. Nu se aplică o înghețare de drept dacă avem împrumuturi pentru investiții. Creșterea temporară a datoriei se datorează împrumuturilor din PNRR. 

Nu avem în vedere o astfel de chestiune privind înghețarea salariilor.

Reforma administrativă este o chestiune care este asumată și prin PNRR și se va face de coordonatorii de reformă”,
a declarat Adrian Câciu, potrivit sursei citate.

De asemenea, Câciu a mai declarat că deficitul se va situa sub 50% din PIB.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Pe prognozele care sunt acum și care vor apărea și săptămânile următoare, datoria va fi sub 50% din PIB. Ceea ce vedem este conjunctural și se raportează la PIB-ul anului trecut. Economia funcționează în prezent și în viitor”, a transmis Câciu.

Citeste si: Pensii majorate din banii pe gaze! Anunțul făcut de ministrul Muncii: "De ce românii trebuie să fie saraci"

Se anunță scumpiri drastice după Paște

Președintele Băncii Mondiale a anunțat că scumpirile vor atinge apogeul după Paște: e momentul să vă puneți centurile, pentru că după Paște vor urma scumpiri explozive la alimente.

Omenirea se înfruntă o catastrofă de proporții, a avertizat David Malpass, liderul Băncii Mondiale. Perspectivele negative cu privire la criza alimentară s-au acutizat de la debutul războiului din Ucraina.

”Este o catastrofă umană, ceea ce înseamnă că domeniul alimentar merge în jos. Totodată, devine o provocare pentru guverne, care nu pot face nimic în privința asta. Nu ei au creat-o, dar prețurile continuă să crească”, a declarat Malpass, într-un interviu pentru BBC, potrivit sursei citate.

Citeste si: Anunț important pentru numeroși români! ANAF anunță controale! Ce categorii de persoane sunt vizate