Criterii dupa care sa alegi o firma de pompe funebre

Author: Oana Iosif

Cu riscul de a părea oarecum lipsiți de sentimente, trebuie să recunoaștem că decesul unei persoane dragi nouă este acel moment din viață cu care ne vom confrunta cu toții. Și, ca un ultim gest de dragoste față de cel care a încetat din viață, organizarea unei înmormântări așa cum se cuvine este ceva normal. Cu toate acestea, pentru că este imposibil să te poți ocupa așa cum trebuie de tot, fie pentru că nu le cunoști, nu ai timpul necesar sau pur și simplu nu te simți în stare, apelarea la o firmă de pompe funebre este chiar indicată.

Serviciile funerare nu sunt un lux

Deși pe piață există de multă vreme firme care oferă astfel de servicii funerare, sunt încă mulți cei care le privesc cu reticență. În primul rând pentru că, din necunoștință de cauză, au impresia că acestea sunt foarte scumpe. Total greșit, pentru că în prezent nu este deloc scump să ai parte de servicii funerare de bună calitate, iar dacă vei alege profesioniștii, cu siguranță vei avea parte de multe facilități. De regulă, pentru achitarea lor se va folosi cuponul de pensie sau ajutorul de deces oferit de stat, așa că practic, nu vei scoate niciun ban din buzunar.

Alege mereu o firmă profesionistă de pompe funebre

Pentru că există destul de multe firme de pompe funebre și nu știi spre care să îți îndrepți atenția în acele momente dificile, fie o alegi pe cea pe care și-a dorit-o persoana care a încetat din viață – dacă este cazul, sau optezi pentru profesioniști în domeniu. Aceștia se vor achita cu brio de sarcinile pe care le au de îndeplinit, prețurile nu vor fi unele exorbitante, vei primi garanție – ceea ce puține firme fac, ba chiar vei putea apela la ajutorul lor pentru consilierea psihologică pentru a trece cu bine peste aceste clipe grele.

Pachete funerare pentru toate buzunarele

Dacă la început, când aceste firme abia apăreau pe piață, să apelezi la ele părea ceva rezervat doar celor mai potenți financiar, acum lucrurile s-au schimbat fundamental. Este suficient să vizitezi site-ul de pe internet, sau chiar să faci un drum până la magazin pentru a te convinge că nu am exagerat cu nimic. Există mai multe tipuri de pachete funerare, pentru toate buzunarele. Și, în plus, chiar dacă vorbim despre unul mai accesibil, asta nu înseamnă că vei avea parte de articole funerare de slabă calitate sau altceva asemănător. Dar, ceea ce vei aprecia cu adevărat la aceste firme de pompe funebre este tocmai faptul că ai posibilitatea să îți iei rămas bun de la cel care a plecat în altă lume, și în același timp, înmormântarea pregătită pentru el să fie una decentă, care să respecte toate prevederile legale, dar și obiceiurile religioase sau nu pe care le dorești.

Servicii funerare pentru care poți opta

Există o mulțime de servicii funerare pentru care poți opta, iar unele dintre ele sunt deja incluse în pachetele funerare. De regulă este vorba despre crucea de lemn, anumite articole funerare, transport funerar, ajutor pentru cei rămași în urmă pentru a obține mai repede actele necesare sau ajutorul de deces oferit de stat, îmbălsămarea, toaletarea persoanei decedate, organizarea priveghiului sau a înmormântării. Cu toate acestea, există și multe alte servicii funerare, așa că este corect să întrebi reprezentanții firmei care sunt acestea și care sunt condițiile pentru a avea parte de ele.

Pomenirea de după

Majoritatea românilor sunt creștini ortodocși, iar în acest caz există și unele pomeniri care se fac, la anumite interval de timp, pentru a ajuta sufletul celui care a încetat din viață să își găsească liniștea. Există posibilitatea ca firma de pompe funebre pentru care ai optat să se ocupe și de această sarcină, dacă tu nu te simți în stare.

Citește cu atenție contractul și nu lăsa nimic la voia întâmplării

Chiar dacă este cel mai greu moment din viața ta de până acum, ai nevoie de câteva clipe de liniște și luciditate, pentru a stabili cu exactitate care sunt serviciile funerare pe care le dorești, care este pachetul funerar care se potrivește cel mai bine. Prin urmare, nu ezita să pui multe întrebări pentru a afla tot ce te interesează și, de asemenea, citește cu atenție contractul pe care îl semnezi. Ai grijă să fie trecute în el toate cele cerute de tine, și să nu existe costuri ascunse sau alte nereguli. De fapt, dacă reprezentanții firmei vor începe cu fraza clasică a românilor, ”merge și așa”, este semnul că profesionalismul nu se numără printre calitățile lor. Mai bine renunță la ei, pentru că poți avea parte de surprise neplăcute.

Este important, de asemenea, să existe o persoană de contact cu care să poți lua legătura oricând, pentru a fi pus la curent cu tot ce se întâmplă, iar tu, la rândul tău, să le spui dacă există unele modificări față de cele deja stabilite.

Firmele de pompe funebre chiar reprezintă cea mai bună alegere

Organizarea unei înmormântări presupune multă alergătură, multe drumuri de făcut, multe obiceiuri de respectat și lista este una chiar foarte lungă. Din păcate, timpul nu este în avantajul tău acum, prin urmare apelarea la o firmă de pompe funebre profesionistă chiar se dovedește cea mai bună alegere. Nu doar pentru a achiziționa sicriul și unele obiecte funerare, ci și pentru a apela la serviciile oferite de aceasta. Va fi o decizie pe care, dacă o iei cu atenție, nu o vei regret niciodată.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.