Exploziile din Transnistria ar fi fost, de fapt, atacuri teroriste. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus: „Aceste acte teroriste au scopul de a destabiliza situația din regiune”

Autor: Lavinia Medrea

Exploziile din Transnistria ar fi fost, de fapt, atacuri teroriste. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus: „Aceste acte teroriste au scopul de a destabiliza situația din regiune”

Sursa: Twitter

Purtătoarea de cuvânt a Ministerul rus de Externe, Maria Zakharova, a susținut că exploziile care au avut loc în Transnistria sunt „acte teroriste”.

Rusia a afirmat că exploziile din Transnistria ar fi „acte teroriste”. Maria Zakharova a susținut îngrijorarea Kremlinului legată de „escaladarea tensiunilor” în teritoriul separatist din Republica Moldova, potrivit România TV.

Rusia susține că exploziile din Transnistria au reprezentat „acte teroriste”

„Considerăm că aceste acte teroriste au scopul de a destabiliza situaţia din regiune şi ne aşteptăm la o investigaţie amănunţită şi obiectivă asupra tuturor circumstanţelor referitoare la incidentele care au avut loc”, a declarat purtătoarea de

cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, joi, citată de CNN.

În plus, Maria Zakharova a infirmat afirmațiile conform cărora Rusia are în plan o ofensivă folosind trupele ruse desfășurate în Transnistria.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 65 de război. Volodimir Zelenski salută sprijinul financiar suplimentar anunţat de preşedintele SUA

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat autorităţile de la Kiev că „târăsc” Transnistria în războiul din Ucraina şi că vrea „să folosească situaţia cu scopul de a consolida

o presiune de blocadă
” în regiune.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, Ucraina ar fi catalogat exploziile drept o provocare plănuită de serviciile de securitate ale Rusiei.

S-au petrecut mai multe incidente în regiunea separatistă pro-rusă Transnistria, care găzduieşte trupe ale armatei ruse de zeci de ani. Incidentele au alimentat temeri potrivit cărora războiul din Ucraina s-ar putea extinde peste graniţele ţării, astfel rezultând un conflict Europa de Est.

Două turnuri de comunicaţii au fost aruncate în aer în urma exploziilor care au avut loc marţi, potrivit Ministerului de Interne din Transnistria într-un comunicat.

Luni au fost auzite explozii în capitala Transnistriei, Tiraspol, la sediul Serviciului de Securitate (MGB).

Citeste si: Rusia a atacat cu rachete centrala nucleară de la Zaporojie! Bombardamentele au fost făcute în contextul în care astăzi se comemorează 36 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobîl

Ucraina a acuzat Rusia că ar fi lansat, marți, proiectile de croazieră care au vizat un pod de peste estuarul râului Nistru şi a sugerat că încearcă să cucerească partea de sud-vest a Ucrainei, care se învecinează cu Republica Moldova, potrivit România TV.

Transnistria este un teritoriu nerecunoscut de către comunitatea internaţională, care este considerat ca fiind parte a Republicii Moldova, dar Chişinăul nu deţine, în fapt, niciun control asupra teritoriului, care s-a autoproclamat republică, acum peste 30 de ani.