Declarațiile lui Piedone la ieșirea din DNA. Ce spune primarul Sectorului 5 despre dosarul în care este implicat

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 29 ian 2023, 13:45

Declarațiile lui Piedone la ieșirea din DNA. Ce spune primarul Sectorului 5 despre dosarul în care este implicat

Cristian Popescu Piedone a fost reținut, vineri dimineață, de către DNA pe Aeroportul Otopeni, în timp ce se pregătea să plece cu familia în vacanță. Procurorii DNA au anunțat că primarul Sectorului 5 este oficial urmărit penal.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei a fost reținut, vineri dimineață, de către Direcția Națională Anticorupție. Acesta este acuzat de infracțiuni de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, potrivit playtech.ro.

Ce spune Cristian Popescu Piedone despre dosarul în care este implicat

Primarul Sectorului 5 al Capitalei a fost dus la DNA pentru audieri. La ieșirea din parchet, Cristian Popescu Piedone a făcut declarații.

Totodată, Daniel Florea, fostul edil al Sectorului 5, dă explicații în acelaşi dosar în care este vizat Piedone, mai precizează sursa citată.

Politicianul a declarat, după ce a fost audiat de DNA într-un doar de corupție, că a fost săltat de polițiști de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă deoarece, potrivit spuselor sale, anchetatorilor le-a fost teamă că vrea să fugă din țară. Actualul primar al Sectorului 5 a dezvăluit că Daniel Florea a fost denunțătorul în acest dosar.

”Am urcat în avion, avionul a stat 15 minute după care a golit tot avionul că este o alertă cu bombă. Am făcut un control la controlul de rutină și am așteptat să fim din nou urcați în autobuz. Înainte să mă urc în autobuz, a venit un polițist și m-a întrebat dacă vreau să-l urmez. Am ajuns la sediul Poliției de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni și mi s-a adus la cunoștință că am un mandat de aducere în calitate de suspect într-un dosar din 2021.

M-am urcat în mașină și am venit la sediul DNA. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, cauza dosarului”, a explicat Piedone, care a adăugat că nu a dat nicio declarație la parchet, potrivit sursei citate. 

Citeste si: Cristian Popescu Piedone, despre incendiul de la Colectiv! Politicianul a spus daca se simte vinovat sau nu pentru tinerii care si-au pierdut viata?

Daniel Florea, fostul edil al Sectorului 5 și denunțătorul în dosarul care îl vizează pe Piedone, ajuns la sediul DNA, a făcut o scurtă declarație.

”Vă dau toate detaliile când ies, vă rog să mă lăsaţi să îmi fac datoria de cetăţean. Trebuie să dau declaraţii înainte, după acea vorbim. Contractul de salubrizare la Sectorul 5 nu se putea decât cu firma primăriei, care avea exclusivitate acolo, altceva nu ştiu să vă spun.

Vă dau declaraţii după ce ies”.

Citeste si: Cristian Popescu Piedone, reținut de DNA pe Aeroportul Otopeni, chiar când voia să plece din țară

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nici nu se punea problema de o fugă din țară a mai declarat primarul Sectorului 5.

„Știm cu toții că marți e sentința finală în dosarul Colectiv. Au fost nenumărate amânări, eu nu sunt fugar, dacă aș fi vrut puteam să fug de 1.000 de ori din țară. Dar la tepele pe care le-au luat probabil s-au gândit că fuge și Piedone din țară. Nu fug din țară, îmi aștept sentința cu capul sus. Nu sunt fugar, aștept cu demnitate decizia instanței”, a concluzionat primarul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.