Rusia nu oprește războiul din Ucraina nici după data de 9 mai! Vladimir Putin tocmai a dat ordinul

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 feb 2023, 09:15

Rusia nu oprește războiul din Ucraina nici după data de 9 mai! Vladimir Putin tocmai a dat ordinul

Sursa: Twitter

Rusia nu va opri războiul nici de Ziua Victoriei, sărbătorită pe 9 mai, potrivit spuselor ministrului de Externe Serghei Lavrov, care a dat de înțeles că nu se pune problema de o încheiere a conflictului dintre cele două țări.

Trupele armatei ruse vor continua războiul din Ucraina și după 9 mai, când se sărbătorește Ziua Victoriei, cu toate că analiştii au estimat o posibilă finalizare a războiului la acea dată. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a transmis că Rusia va sărbători „solemn ziua de 9 mai”, potrivit România TV.

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă și după 9 mai

„Militarii noştri nu îşi vor ajusta artificial acţiunile la vreo dată anume, inclusiv la Ziua Victoriei”, a declarat Serghei Lavrov, duminică, referindu-se la această dată și amintind că este comemorată ziua de 9 mai 1945 şi capitularea naziştilor în faţa Aliaţilor, printre care Uniunea Sovietică, potrivit România TV.

Citeste si: Rusia pregătește măsuri dure pentru România, una dintre țările „neprietenoase”. Ce alte state mai sunt vizate

„Ritmul operaţiunii din Ucraina depinde, în primul rând, de necesitatea de a minimiza posibilele riscuri pentru populaţia civilă şi militarii ruşi”, a mai precizat Serghei Lavrov, conform Agerpres, citat de România TV.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum sărbătorește Rusia Ziua Victoriei, pe 9 mai

În mod normal, Rusia sărbătoreşte pe data de 9 mai, de Ziua Victoriei, în mare fel. An de an se face o paradă militară în centrul Moscovei, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, profită de ocazie și susţine un discurs pentru a evidenţia rolul principal al ţării sale în dărâmarea fascismului în Europa.

Diferit de anii precedenți, anul acesta celebrările se vor concentra pe seama campaniei militare a Rusiei în Ucraina, pe care Vladimir Putin a justificat-o spunând, printre altele, că fosta republică sovietică trebuie „denazificată”

şi referindu-se la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Citeste si: LIVE UPDATE ziua 68 de război în Ucraina. Ucraina a închis în mod oficial cele patru porturi maritime capturate de Rusia

„Vom sărbători solemn ziua de 9 mai, aşa cum facem întotdeauna. Să ne amintim de cei care au căzut pentru eliberarea Rusiei şi altor republici ale fostei URSS, pentru eliberarea Europei de flagelul nazist”, a declarat Lavrov.

Mii de ucraineni au fost ucişi în Ucraina şi milioane au fost nevoiți să imigreze din cauza războiului pornit de Rusia pe 24 februarie.

Rusia a raportat un bilanţ oficial de aproape 1.000 de decedați printre soldaţii săi. Ucraina spune că pierderile Rusiei ar fi, de fapt, mult mai mari.