Investiții pe care merită să le faci pentru amenajarea dormitorului

Author: Oana Iosif

Aproape fiecare zi începe și se termină în dormitor, fapt care oferă acestei camere o importanță greu de egalat prin comparație cu orice alt spațiu din locuință. Așadar, este absolut normal că investițiile cele mai serioase pe care le veți face vor privi amenajarea dormitorului. Iată ce trebuie să aveți în vedere când faceți bugetul pentru mobilarea și decorarea dormitorului.

Ce obiecte nu pot lipsi dintr-un dormitor

Există anumite piese care pur și simplu nu pot lipsi dintr-un dormitor funcțional și, in mod evident, acestea sunt obiectele în care veți investi cel mai mult. Pe lista mobilierului indispensabil unui dormitor vor intra: patul, dulapul/șifonierul pentru haine, noptierele, veiozele sau lampadarul, salteaua pentru pat și câteva perne.

Desigur, în momentul în care ați populat dormitorul cu aceste piese de bază, puteți începe să aduceți și câteva obiecte de mobilier adiționale, de pildă un fotoliu, o etajeră pentru depozitarea cărților, o oglindă sau chiar câteva decorațiuni, precum tablourile.

Noi vă sfătuim să investiți cel mai mult în piesele de mobilier de bază, deoarece acestea vă vor asigura confortul și vor alcătui designul general al camerei. De ce nu, puteți folosi dormitorul și pentru alte scopuri, de exemplu birou, dacă lucrați de la domiciliu.

O opțiune perfectă consta în mobilierul din lemn masiv la comandă. Astfel vă veți asigura atât că materialul din care este confecționat mobilierul este unul deosebit de calitativ, dar și de faptul că acesta va arăta exact așa cum vă doriți și se va potrivi perfect în spațiul din cameră. Anumite firme au grijă de toate nevoile clienților, precum măsurătorile, transportul, montajul sau chiar modelarea și prezentarea 3D.

O altă opțiune interesantă o reprezintă achiziționarea unui set complet de dormitor, variantă care va asigura designul unitar al pieselor. În funcție de designul ales, veți putea opta mai apoi pentru piese care să dea un aer modern, rustic, romantic, minimalist sau chiar shabby chic dormitorului.

Cum să decorati dormitorul

După ce ați pus la punct designul general și ați ales mobila, puteți începe să puneți la cale și procesul de decorare a dormitorului. Acesta poate fi unul simplu, în care introduceți în design câteva perne colorate sau o cuvertură pentru pat sau unul ceva mai complex, în care veți asorta perdelele și draperiile cu lenjeria patului.

Dacă, totuși, nu vă doriți să faceți investiții serioase în acest sens, există și opțiunea modificarilor mici, dar de efect. De plidă, aceste modificări includ schimbarea mânerelor decorative, schimbarea tăbliei patului, a saltelei și nu numai. Nu faceți rabat la calitate atunci când vine vorba de salteaua patului, aceasta fiind extrem de importantă cand discutam despre un somn odihnitor.

În funcție de gusturi, puteți achiziționa și câteva tablouri, covoare sau alte elemente care să transforme spațiul într-unul care să vă reprezinte.

Cum să calculați investiția?

Rezultatele de la acest punct vor varia enorm de la o familie la alta, dar vă putem expune câteva principii de bază. În primul rând, va fi nevoie să luați în calcul bugetul alocat, gusturile dumneavoastră personale, dar și amenajarea restului locuinței. Dormitorul ar trebui să se integreze în mod natural cu designul general al casei/apartamentului.

Valoarea va crește sau va scădea în mod proporțional în funcție de tipul de mobilier, de serie sau pe comanda, numărul de piese comandate, materialele folosite, complexitatea obiectelor de mobilier, confortul asigurat, dar și stilul ales. Dacă alegeți varianta mobilierului pe comandă, veți putea influența și mai mult textura, culoarea și stilul mobilierului pentru o potrivire perfectă cu restul decorului din locuință.

Gândiți-vă că această investiție va fi una pe termen lung, o investiție de care va depinde confortul și buna dispoziție din fiecare dimineață. Nu-i așa că aceste aspecte merită o investiție substanțială?

 

 

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.