Rețete cu rubarbă rapide și delicioase. Folosită de sute de ani în medicina tradițională chineză, rubarba și-a câștigat denumirea de plantă-minune datorită beneficiilor uimitoare pe care le are asupra organismului uman.
Noi vă propunem 7 rețete delicioase cu rubarbă pe care merită să le încercați. Pe langă faptul că sunt și gustoase, aceste rețete cu rubarbă vă vor ajuta să profitați de beneficiile acestei plante-minune.
Rețetă de rubarbă cu ghimbir
Rețeta de rubarbă cu ghimbir reprezintă un mod excelent de a-ți începe ziua. Consumată la micul-dejun, această combinație vă va oferi energia necesară pentru activitățile de peste zi.
INGREDIENTE pentru rețeta de rubarbă cu ghimbir
Pentru rețeta de rubarbă cu ghimbir avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 linguri Iaurt grecesc
- 150 grame rubarbă
- 1/2 lingură ghimbir ras
- zeama de la 1/4 lămâie
- 2 linguri de miere
- un praf de sare
- nuci
- migdale
- semințe de susan/dovleac/floarea soarelui
- 13 grame fulgi de cocos
- 1 lingură ulei de cocos topit
- 1 lingură de miere
- 1/2 linguriță ghimbir ras
- scorțișoară
MOD DE PREPARARE
Modul de preparare al acestei rețete cu rubarbă este unul simplu și ușor.
Se curăță tulpinile de rubarbă și se taie în bucăți de 2 cm. Se pun într-o cratiță pe foc, împreună cu zeama de lămâie, 2 linguri de miere, 1/2 lingură ghimbir ras și un praf de sare. Se lasă pe foc 10 min, amestecand din când în când ca sa nu se prindă.
Când a devenit un piure, se pune intr-un castron si se lasă să se răcească. (sursă: culinar.ro)
Citeste si: Cât costă un kilogram de cireșe în piețe și supermarketuri
Între timp, se pregătește mixul de semințe astfel: se amestecă nucile cu migdalele, semințele, fulgii de cocos, ghimbirul, mierea, uleiul topit de cocos, un praf de sare și scorțișoara și se întinde uniform într-o tavă care se dă la cuptorul încălzit in prealabil la 170°C, timp de 10 min.
Când piureul de rubarbă s-a răcit, îl amestecam cu iaurtul, iar deasupra adăugăm semințele.Rețetă de prăjitură de rubarbă cu bezea
Dacă vă plac prăjiturile, atunci trebuie neapărat să încercați această rețetă cu rubarbă. Prăjitura de rubarbă cu bezea este desertul perfect și răcoritor pentru zilele însorite care vor urma.
INGREDIENTE pentru rețeta de prăjitură de rubarbă cu bezea
Pentru această rețetă de prăjitură cu rubarbă și bezea avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 gălbenuşuri,
- 150 g zahăr,
- 1 plic zahăr vanilat,
- 1/2 pliculeţ de praf copt,
- zeamă de la o lămâie,
- 4 linguri de ulei,
- 1/2 cană lapte călduţ,
- 1 cană (de apă) de făină, 2 linguri rase de griş,
- 5-6 tije de rubarbă
- pentru bezea:
- 6 albuşuri,
- un vârf de cuţit de sare,
- 8 linguri de zahăr
Citeste si: Cozonac baby friendly, pufos și fără zahăr. Rețete rapide și delicioase pentru masa de Paște
MOD DE PREPARARE
Se începe mai întâi cu pregătirea tăvii de prăjitură (25/40 cm), care se tapetează cu hârtie de copt, sau se unge cu puţină grăsime şi se tapetează cu făină.
Cuptorul se încălzeşte la foc mediu (180 C).
Tijele de rubarbă se spală, apoi se curăţă şi se taie bucăţele de 1-2 cm. Bucăţile tăiate se pun într-un castron se presară cu zahăr pe deasupra şi se lasă deoparte, pentru a lăsa o parte din suc.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, vanilia, praful de copt şi zeama de lămâie. După ce ouăle se deschid la culoare, se adaugă treptat laptele şi uleiul.
Se adaugă apoi făina puţin câte puţin şi se amestecă uşor până când aceasta se încorporează. Aluatul va avea consistenţa unei smântâni de casă- gros încât să ţină bucăţelele de rubarba, dar totuşi să curgă lin.
Aluatul se întinde uniform în tavă, se presară deasupra o lingură rasă de griş pentru a ţine rubarba deasupra, dar şi pentru a absorbi din sucul pe care acesta îl va lăsa în timpul coacerii.
Se aşează bucăţelele de rubarbă apoi se presară din nou griş pe deasupra.
Se dă la cuptor pentru aproximativ 25 -30 de minute.
Între timp se bat albuşurile spumă cu praful de sare, adăugând treptat cele 8 linguri de zahăr. Spuma este gata când devine tare şi lucioasă.
Prăjitura se scoate din cuptor şi se întinde spuma bătută pe deasupra.
Se reduce focul la cuptor la 160 C, iar tava se dă din nou la cuptor pentru încă 15 minute până când spuma devine aurie.
Prăjitura se lasă să se răcească, apoi se taie în bucăţi pentru servire. (sursă: epochtimes-romania.com).
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Rețetă de tartă de rubarbă cu căpșuni
Rețeta de tartă de rubarbă cu căpșuni este de-a dreptul fabuloasă. Pentru aceasta avem nevoie de câteva ingrediente, iar modul de preparare nu este deloc complicat.
INGREDIENTE pentru rețeta de tartă cu rubarbă
Pentru rețeta de tartă de rubarbă cu căpșuni vom avea nevoie de:
- aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 ou
- 3 linguri zahăr pudră
- 3 linguri apă
- umplutură:
- 700 g căpșuni
- 120 g zahăr
- 2-3 tije rubarbă
- 3 linguri amidon
- uns:
- 1 gălbenuș
- 2 linguri lapte
MOD DE PREPARARE
În ceea ce privește modul de preparare pentru rețeta de tartă de rubarbă cu căpșuni, vom începe prin a spăla și curăța căpșunile și tijele de rubarbă pe care le vom tăia apoi în bucăți.
Aceste bucăți impreuna cu zaharul și amidonul se pun la foc și se lasă să clocotească până când compoziția se îngroașă puțin.
Din ingredientele necesare, pregătim apoi un aluat care se pune în folie alimentară și se lasă la rece pentru 30 de minute.
Aluatul se întinde apoi într-o formă de tartă peste care se adaugă compoziția răcită în prealabi. Din aluat rămas se taie fâșii care se pun peste compoziția de rubarbă cu căpșuni.
Aluatul se unge apoi cu gălbenușul bătut cu lapte, iar tarta de rubarbă cu căpșuni se introduce în cuptorul preîncllzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până se rumenește. (sursă: bucătăraș.ro).
Rețetă de salată cu brânză de capră și rubarbă murată
Rubarba poate fi folosită și în salate sau mâncăruri, nu numai în deserturi. Rețeta de salată cu rubarbă este delicioasă și se prepară imediat.
INGREDIENTE pentru salata cu brânză de capră și rubarbă murată
- rubarbă murată
- mix de salată, la alegere
- rucola
- fenicul
- andive
- brânză de capră
Referitor la modul cum se murează rubarba, trebuie să urmați câțiva pași simpli.
Pentru a mura rubarba punem într-o crăticioară 150 ml de oțet de mere, 150 ml apă, 150 g zahăr, 3 cm de ghimbir, boabe de piper și 2 foi de dafin.
Lăsăm să dea în clocot și apoi reducem focul 5 minute până se dizolvă bine zahărul. Luăm de pe foc și punem bucățile de rubarbă în lichidul fierbinte și le lăsăm acolo până se răcește complet.
Se strecoară și se adaugă în salată.
MOD DE PREPARARE
În ceea ce privește modul de preparare al salatei cu brânză de capră și rubarbă murată, nu există nimic mai simplu. Punem toate ingredientele enumerate mai sus într-un bol, și condimentăm salată după gust cu sare, piper, ulei de măsline și zeamă de la murarea rubarbei.
Rețetă de mâncare de linte cu rubarbă
Pentru rețeta de mâncare de linte cu rubarbă avem nevoie de următoarele
INGREDIENTE pentru rețeta mâncare de linte cu rubarbă
- un cartof dulce
- 200 grame linte verde
- circa 800 ml apă
- 2 tulpini de rubarbă, tocate mărunțel
- un ardei roșu, tocat mărunt
- 500 grame spanac gătit
- puțin ulei de măsline
- fulgi de chilli
- praf de ghimbir
- o lingură de semințe de muștar
- o lingură de zahăr brun
- o lingură de praf de chimion
- sare după gust
MOD DE PREPARARE
Lintea se pune la fiert în apă cu câteva frunze de dafin. După ce fierbe, dăm focul la mic și mai lăsăm lintea să se gătească încă jumătate de oră. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă pe parcursul procesului de fierbere.
Cartoful dulce se învelește în folie de aluminiu si se bagă la cuptor la 200 de grade, pentru circa 25 de minute.
Într-o cratiță, punem la sotat uleiul de măsline cu fulgii de chilli și cu semințele de muștar, adăugând după circa un minut și chimionul. Se adaugă apoi ardeiul roșu și rubarba și le lăsăm la sotat pentr 5-7 minute. Punem după și spanacul, lintea fiartă, cartoful dulce tăiat cuburi și lingura de zahăr brun și mai lăsăm totul la foc mic pentru încă 3 minute. Se potrivește mâncarea de linte cu rubarbă cu sare și piper după gust. (sursă: laurateodora.ro)
Rețetă de compot de rubarbă
Pentru această rețetă de compot de rubarbă avem nevoie de următoarele
INGREDIENTE pentru rețeta de compot de rubarbă
- 1 păstaie de vanilie
- 1,5 l apă
- 100 gr. zahăr
- 500 gr. rubarbă curățată și tăiată cuburi
- sucul de la 2 lămâi
- mentă proaspătă
MOD DE PREPARARE
Rețeta de compot de rubarbă se prepară în felul următor
Se pune la fiert apa împreună cu vanilia și cu zahărul. Când apă dă în clocot și zahărul este topit se adaugă bucățelele de rabarbăr.
Se lasă la fiert 2-3 minute cât să se înmoaie puțin și se îndepărtează e pe foc.
Se lasă să se răcească și se adaugă sucul de la 2 lămâi și câteva frunze de mentă. Compotul de rubarbă astfel folosit se poate ține câteva zile la frigider.( sursă: alexjuncu.ro)
Rețetă de cheesecake cu rubarbă
Ultima rețetă cu rubarbă pe care v-o propunem este o rețetă de cheescake cu rubarbă pentru care aveți nevoie de următoarele
INGREDIENTE pentru rețeta de cheesecake cu rubarbă
50 g unt 60% grăsime
125 g biscuiţi digestivi, zdrobiţi
100 g fulgi de ovăz, zdrobiţi
1 lingură miere
2 linguriţe ghimbir răzuit
Pentru crema de cheesecake cu rubarbă
250 g urdă dulce
3 ouă
8 linguri îndulcitor granulat
2 linguriţe esenţă de vanilie
3 linguri amidon
200 g iaurt grecesc
400 g brânză de vaci dietetică
MOD DE PREPARARE
În ceea ce privește modul de preparare pentru rețeta de cheesecake cu rubarbă, pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt următorii.
Încinge cuptorul la semnul 2/150°C. Aşază pe grătarul inferior un vas cu apă fierbinte. Unge cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt forma rotundă de de blat de 22 cm.
Combină ingredientele pentru bază şi apoi aşază într-un strat uniform bine presat. Dă la congelator.
Mixează urda şi ouăle până când obţii o pastă. Adaugă ingredientele rămase şi combină. Toarnă compoziţia în formă şi dă la cuptor pe nivelul din mijloc 50 minute.
Opreşte cuptorul, deschide uşa şi lasă să se răcorească pentru 30 de minute. Apoi lasă deoparte să se răcească complet şi dă la congelator 3 ore. Acest cheesecake cu rubarbă se ornează după bunul plac. Poftă bună!
sursă: avantaje.ro