Armata Rusiei a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară. Ofensiva militară rusă continuă în Ucraina

Autor: Lavinia Medrea

Armata Rusiei a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară. Ofensiva militară rusă continuă în Ucraina

Sursa: Twitter

Rusia a declarat ieri că armata ei a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleara în enclava rusă Kaliningrad, acțiune făcută în contextul în care militarii ruși încă atacă Ucraina.

Anunțul simulării tirurilor de rachete cu capacitate nucleară în enclava rusă Kaliningrad de către Rusia în ziua de război cu numărul 70, care s-a soldat cu mii de morţi şi a dus la cea mai mare criză de refugiaţi în Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu peste 13 milioane de emigranți.

Armata rusă a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară

După ce a dat startul unei ofensive militare în Ucraina în februarie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a sugerat că are de gând să desfăşoare arme nucleare tactice, transmite Agerpres.

Miercuri, în timpul manevrelor militare din această exclavă rusă de la Marea Baltică situată între Polonia şi Lituania, două ţări membre ale UE, Rusia a făcut  „lansări electronice” de sisteme de rachete balistice mobile Iskander cu capacitate nucleară, potrivit declarațiilor Ministerul rus al Apărării.

Citeste si: „Prietenia” dintre Japonia și Rusia s-a terminat! „Partea rusă este în întregime responsabilă”

Armata rusă a lovit de mai multe ori asupra unor ţinte care simulau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructură protejată, echipamente militare şi posturi de comandă ale unui inamic fictiv, potrivit comunicatului.

După ce au simulat tirurile „electronice”, militarii ruși au modificat poziția pentru a evita „o eventuală lovitură în represalii”, conform Ministerului Apărării.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Unităţile de luptă au practicat, de asemenea, „operaţiuni în condiţii de radiaţii şi contaminare chimică”.

Peste 100 de militari au luat parte la aceste exerciţii.

Rusia şi-a mutat forţele nucleare în alertă maximă, la puțin timp după ce a trimis trupe în Ucraina pe data de 24 februarie.

Citeste si: Vladimir Putin poate dicta sfârșitul omenirii. „Cei ce mor pentru patrie în război nuclear ajung direct in Rai. Ceilalți vor muri ca niște gândaci!„

Vladimir Putin a atenționat asupra unor răzbunări  „rapide ca fulgerul” dacă Occidentul se implică în mod direct în răzbiul dintre Rusia și Ucraina.

Conform observatorilor, în ultimele zile, televiziunea de stat rusă a încercat să livreze informația utilizării armelor nucleare în așa fel încât să fie mai acceptată de public.

„De două săptămâni auzim la televizor că ar trebui deschise silozurile nucleare”, a transmis, marţi, Dimitri Muratov, redactor-şef al unui jurnal rus independent şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.