Evenimentele sportive, filmele și serialele se urmăresc mai plăcut pe un ecran mai mare

Author: Oana Iosif

Televizoarele au evoluat foarte mult de-a lungul timpului. În mai puțin de un secol, s-a ajuns de la dispozitive greoaie cu ecran mic alb-negru, la mega televizoare cu ecran gigant, sunet fabulos și imagine incredibil de realistică. Există chiar televizoare cu ecran curbat, televizoare 3D, televizoare care oferă experiențe demne de cinema, dar la tine acasă. În același timp cu dispozitivele, a evoluat și conținutul.

Acum există acces la o mulțime de canale TV, inclusiv canale HD, dar și la conținut online, pe televizoarele de tip Smart TV. Pe acestea din urmă se poate accesa de exemplu YouTube sau se pot urmări filme și seriale pe platformele populare de video streaming precum Netflix sau HBO Max, prezente și în România.

Tehnologia evoluează rapid și devine tot mai ieftin. Foarte mulți români înlocuiesc televizoarele chiar și la 2-3 ani, dornici de a avea parte de o experiență de divertisment cât mai intensă în propria locuință. Devenite accesibile, chiar și televizoarele cu performanțe impresionante sunt acum vândute în volume mari în magazinele online și offline. În campanii precum cele de Black Friday, televizoarele sunt printre cele mai cumpărate produse în sfera electroIT.

Poziționat pe perete cu un suport tv adecvat, un televizor cu diagonală foarte mare oferă o experiență deosebită atunci când urmărești evenimente sportive, filme sau seriale - adică exact cele mai populare tipuri de programe la TV. Nu mai este nevoie să mergi într-un bar pentru a vedea meciul pe un ecran foarte mare, poți invita prietenii la tine acasă și aveți locuri asigurate în primul rând, desigur. Suportul TV, accesoriu foarte util pentru televizor, se poate comanda de asemenea din magazine online, existând multe modele de suport tv universal, adecvat pe dimensiuni flexibile ale televizorului.

Cât de mari au devenit ecranele TV?

Un TV cu diagonala de sub 100 de cm este acum considerat un televizor de bază, eventual chiar mic. Diagonalele cu dimensiuni de 110 - 160 cm sunt acum cele mai populare alegeri, dar există - la prețuri tot mai prietenoase - chiar și televizoare cu diagonală ecran de peste 2 metri! Claritatea imaginii poate fi de 4K sau mai nou chiar de 8K. Tehnologii precum OLED sau QLED sunt tot mai des întâlnite, fel de fel de caracteristici impresionează cu totul la noile generații de televizoare. An de an, producătorii de top din acest domeniu lansează noi game de Smart TV-uri, din ce în ce mai performante.

Să cumperi un televizor cu ecran foarte mare + supor tv la pachet nu este neapărat un efort financiar important, ținând cont că vorbim teoretic cel puțin despre un bun de folosință îndelungată, iar veniturile românilor au tot crescut în ultimii ani. Televizoarele pot fi achiziționate inclusiv în sistem de rate, eventual direct în magazin. Statul încurajează vânzarea de TV-uri cu un consum redus de energie în utilizare, astfel că există și programe de buy-back cu reduceri, ca parte a unor programe europene în care sunt implicați și retailerii.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.