METEO cu Viviana Sposub: „Averse însoțite de descărcări electrice și grindină” Temperaturile urcă până la 27 de grade, dar vremea va fi instabilă

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 09 feb 2023, 02:50

Prognoza meteo pentru ziua de luni, 9 mai 2022

Sursa: Captură KANAL D

Săptămâna începe cu vreme caldă, dar instabilă în jumătatea de nord a țării. Iată ce vești despre vreme aduce Viviana Sposub la început de săptămână.

Prognoza meteo pentru luni, 9 mai 2022, anunță vreme în general frumoasă în majoritatea regiunilor țării, mai puțin în partea de nord a teritorului, acolo unde sunt anunțate ploi. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări și unde se va înregistra cea mai ridicată temperatură la început de săptămână? 

METEO cu Viviana Sposub. Temperaturi în creștere la începutul săptămânii

Dimineața zilei de luni a adus vreme în general frumoasă la nivelul întregii țări. Doar în nord-estul țării au mai fost unele înnorări, cerul fiind senin în rest.

Vântul a suflat slab până la moderat, iar temperaturile au fost curpinse între 2 și 12 grade.

În cursul zilei de luni, Viviana Sposub anunță vreme bună în mai toate regiunile, mai puțin în jumătatea nordică a țării. Aici, vremea va deveni instabilă în special în a doua parte a zilei. După amiaza și seara sunt anunțate înnorări temporar accentuate, averse însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină și vijelii.

Meteorologii anunță că se pot strânge cantități de apă însemnate, de până la 15-20 litri/mp.

În partea de sud a țării și în restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Temperaturile vor fi cuprinse între 17 și 27 de grade, cel mai cald fiind la Drobeta-Turnu Severin. Temperaturi ridicate vor fi și în Timișoara, acolo unde se vor atinge 26 de grade, în timp ce la Arad vor fi 25 de grade. 

Citeste si: Prognoza meteo în luna mai 2022. Cum va fi vremea în ultima lună din primăvara acestui an  

Vreme frumoasă și caldă în București la început de săptămână

Prima zi din săptămână aduce vreme frumoasă și caldă și în zona Capitalei. Pentru ziua de luni, meteorologii anunță un cer variabil, mai mult senin și o atmosferă plăcută. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va urca până în jurul valorii de 24 de grade. 

După lăsarea serii se mai pot strânge norii și sunt șanse de precipitații.

Minima din termometre va coborî până la 12 grade.

Citeste si: ANM a transmis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni!