Coreea de Nord a fost băgată în carantină totală fără niciun caz de COVID-19 raportat. Cum explică autoritățile această decizie

Autor: Lavinia Medrea

Coreea de Nord a fost băgată în carantină totală fără niciun caz de COVID-19 raportat. Cum explică autoritățile această decizie

Sursa: Twitter

Fără niciun fel de motiv, Phenianul, capitala Coreei de Nord, a fost băgată în lockdown. Nu există un motiv cert și nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.

Phenianul, capitala Coreei de Nord, a fost băgată, fără niciun motiv, în lockdown. Deocamdată nu există o explicație concertă pentru această decizie, dar există speculații potrivit cărora acest lockdown reprezintă  „o carantină națională” sau „o problemă națională”. Acest lucru nu se întâmplă pentru prima dată. În trecut, autoritățile au mai instituit lockdown când nivelul de poluare a fost extrem de ridicat.

Coreea de Nord, băgată în lockdown fără niciun motiv

Se pare că, într-o după-amiază, cetățenilor din Phenian li s-a spus, brusc, în timpul după-amiezii, să intre înapoi în case, potrivit NK News, site-ul din Coreea de Sud care urmărește tot ce se întâmplă în Coreea de Nord.

În acest fel, s-ar fi format cozi la stațiile de autobuz și coloane de oameni care mergeau pe jos, încercând să ajungă acasă cât mai repede.

Singurii care nu au intrat în case sunt oamenii care trebuie să se ocupe cu muncile câmpului. Aceștia au fost văzuți muncind în continuare.

Citeste si: Coreea de Nord ar putea face un test nuclear pe 15 aprilie, cu ocazia zilei de naștere a lui Kim Ir Sen, fondatorul dinastiei la putere în țară

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Informațiile și carantina total nu pot fi analizate din surse independente, pentru că ambasadele din Coreea de Nord sunt aproape goale de doi ani, de când au fost închise granițele cu China și Rusia, ca măsură de reducere a răspândirii virusului COVID-19.

Coreea de Nord nu a mai înregistrat niciun caz de COVID-19

Așadar, în mod oficial, Phenianul nu a raportat niciun caz de COVID-19 și nu a acceptat vaccinuri din străinătate, nici măcar cele oferite de chinezi, Coreea de Nord și Eritreea sunt singurele țări din lume care nu au făcut o campanie de vaccinare anti-COVID-19.

Citeste si: Phenianul a avertizat că va lovi Coreea de Sud dacă va fi atacat: „Forța noastră de luptă își va îndeplini în mod inevitabil datoria”

În urmă cu o săptămână, linia de legătură feroviară cu China a fost iar închisă, din cauza faptului că virusul COVID-19 a revenit în provinciile chineze de graniță Liaoning și Jilin, potrivit b1tv.ro.

Rodong Sinmun, un cotidian din Phenian, continuă să recomande oamenilor să poarte mască și să respecte măsurile de protecție și de igienă pentru a preveni răspândirea și infectarea cu virusul COVID-19. 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.