Când este Noaptea Muzeelor în 2022

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 11 feb 2023, 05:15

Noaptea Muzeelor 2022, unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate culturii 

Sursa: unsplash

Noaptea Muzeelor 2022 este evenimentul care le permite pasionaților de cultură să participe, în timpul nopții, la diverse evenimente organizate în cadrul muzeelor sau instituțiilor culturale. Iată când este Noaptea Muzeelor în 2022 și ce au anunțat organizatorii.

Noaptea Muzeelor 2022 este a XVIII-a ediție a evenimentului, iar în acest va avea loc pe data de 14 mai. Mai multe instituții din București, dar și din țară și-au anunțat deja participarea, astfel că se anunță o noapte dedicată evenimentelor culturale. 

Când este Noaptea Muzeelor în 2022?

Noaptea Muzeelor are loc pe data de 14 mai 2022, la nivel național.

Acest eveniment este organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și se adresează tuturor pasionaților de cultură. Astfel, muzeele din România, dar și alte instituții de cultură își deschid porțile pentru vizitatori în noaptea de 14 mai 2022, data la care este organizată cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului.

După doi ani de pandemie, Noaptea Muzeelor 2022 se va desfășura fără restricții, organizatorii anunțând că vor intra în normalitate, urmând să fie organizate din nou evenimente fizice în cadrul instituțiilor de cultură.

„După experimentele inedite care ne-au făcut sa ne simțim ciudat și după restricțiile din ultimii doi ani, toate cauzate de criza sanitară, anul acesta reintrăm în normalitate. Muzeele propun din nou evenimente fizice, la fel ca și celelalte entități culturale care se branșează an de an la acest proiect muzeal european. Pentru această ediție avem intervenții culturale în spatii muzeale, de teatru, de operă, de ateneu, în castele, palate și cetăți, în biblioteci, în studiouri de creație, în centre culturale, în grădini de artă, în cartiere creative, în spații de știință și experimente, în spații ale memoriei,

în pavilioane și în galerii de artă, în mori de hârtie. Vom fi peste tot.”, au anunțat organizatorii Noaptea Muzeelor 2022.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În anul 2022, peste 170 de muzee şi case memoriale, galerii şi grădini de artă, institute şi centre culturale, rezidențe, saloane şi studiouri creative, spații ale memoriei, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, primării sau „case ale experimentelor din toată țara” participă la Noaptea Muzeelor, conform hotnews.ro.

Citeste si: Eurovision 2022: Ucraina și Moldova, calificate în finala concursului. Cine sunt primii finaliști ai Eurovision Song Contest 2022

Care este scopul acestui eveniment cultural? 

În fiecare an, Noaptea Muzeelor este evenimentul organizat cu scopul de a le oferi românilor adevărate experiențe culturale. Mai exact, publicul este așteptat să participe la diverse expoziții, evenimente culturale și de artă, proiecții, spectacole sau concerte, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. 

După cum îi spune și numele, evenimentul Noaptea Muzeelor se desfășoară în timpul nopții, ceea ce le permite pasionaților de cultură să viziteze diferite muzee, case memoriale sau centre culturale la ore la care, în mod normal, nu ar putea să

facă acest lucru.

Citeste si: Cine e WRS (Andrei Ursu), reprezentantul României la Eurovision 2022! A atras atenția tuturor după ce s-a sărutat cu un bărbat! VIDEO

Pentru a veni în sprijinul celor care vor să participe la Noaptea Muzeelor 2022, organizatorii au anunțat programul muzeelor din București. Iată ce instituții de cultură participă la Noaptea Muzeelor 2022, dar și când vor fi deschise.

  • Muzeul Municipiului București- Palatul Suțu: deschis în intervalul 18.00- 24.00 
  • Muzeul Național de Artă al Românie: program 18.00- 23.00 
  • Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”- MMB: program 19.00- 04.00 
  • Muzeul Național al Țăranului Român: program 18.30- 22.00 
  • Muzeul Național de Istorie Naturală„Grigore Antipa”: program 19.00- 01.00

Acestea sunt doar câteva dintre muzeele din București care vor putea fi vizitate pe 14 mai 2022, atunci când va avea loc evenimentul Noaptea Muzeelor. Iată lista completă a instituțiilor din București care vor fi deschise până târziu în această sâmbătă.