Școlile vor decide când va fi luată vacanța din februarie în 2023, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
„Este foarte important să se cunoască structura anului școlar. Vom ști la finalul lunii data la care se va intra în vacanța din luna februarie în fiecare județ”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.
"E vorba de o descentralizare la nivelul fiecărui județ, care poate decide dacă intră în vacanță pe 3, 10, 17 februarie 2023.
Este o măsură care micșorează foarte mult presiunea pe locațiile turistice, rețeaua rutieră. Dorim să fie o uniformizare a acestei presiuni, astfel încât cât mai mulți copii să beneficieze de ceea ce își doresc, sporturi de iarnă, să nu mai fie presiuni asupra locurilor de cazare.
Decizia urmează să fie luată prin consultare cu părinții, cei implicați în educație, până la sfârșitul acestei luni, și anunțată, în așa fel încât să se știe din mai 2022 când va fi vacanță din februarie 2023.
Semnalele pe care le-am primit sunt bune. Când sunt înțelese argumentele, există un nivel de satisfacție important. Este foarte important să se cunoască structura calendarului anului școlar. La sfârșitul lunii mai va fi cunoscută și dată vacanței din februarie 2023", a mai declarat la Digi 24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Tot ministrul Educației a mai anunțat o schimbare în învățământ.
Din 2027 ar putea fi introdusă la examenul de Bacalaureat proba scrisă pentru a doua limbă străină.Anul școlar 2022-2023 se schimbă radical!
Ultimele schimbări vin în completarea unora deja anunțate pentru învățământul românesc. Anul școlar 2022-2023 se va schimba radical, urmând să fie structurat pe module.
Anul școlar 2022-2023 urmează să aibă 5 module și 5 vacanțe .
„Vom avea 5 module de învățare care vor alterna cu vacanțele. Practic, se renunță la semestre și trimestre. Se lucrează la evaluare acum, să vedem cum se va putea face”, declarau surse citate de Edupedu.ro .
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
„Se merge pe vacanțele din octombrie și februarie, vor fi structurate pe module conform propunerilor de la CNPEE”, mai declarau sursele respective pentru portalul de învățământ citat.
Când începe și când se termină anul școlar 2022-2023
Anul școlar 2022-2023 începe pe 5 septembrie 2022 și se va încheia pe 16 iunie 2023.
Ministrul Educației vorbea, la sfârșitul lui februarie 2022, despre cum ar putea arăta anul școlar 2022-2023.
“Anul școlar să înceapă pe data de 5 septembrie, prima zi de luni a lunii septembrie, și să se încheie pe 16 iunie.
Să avem un număr de cinci vacanțe.
În primul rând o vacanță la finalul lunii octombrie, de o săptămână, după primul modul de învățare, pentru toți elevii. În octombrie pentru toți elevii, subliniez, pentru că cei din învățământ primar și grădinița aveau, cei din gimnaziu și liceu nu aveau, acum propunerea este pentru toți elevii și preșcolarii să aibă această vacanță la final de luna octombrie.
A doua vacanță să fie de sărbătorile de iarnă și să fie cu o durată consistentă, să înceapă undeva la 22 – 23 decembrie și să fie până pe 8 ianuarie, deci să avem 18 zile de vacanță de iarnă.
A treia vacanță să fie în luna februarie, o săptămână.
A patra vacanță să fie de sărbătorile pascale, în anul 2023 putem să avem o vacanță de aproape două săptămâni, care să includă și sărbătorile pascale ortodoxe și pe cele catolice.
Și, de asemenea, să avem și o vacanță de vară care ar putea să înceapă pe data de 17 iunie și să se termine pe data de 4 septembrie.
Acestea sunt cele cinci vacanțe, deci asta ar trebui să rămână un lucru clar, vedem dacă vor fi trimestre sau semestre”, declara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe 27 februarie.
Citeste si: Fără teze și fără medii semestriale la toate materiile! Schimbări uriașe pentru toți elevii din România