Plănuiești să dăruiești trandafiri femeii speciale din viața ta? Iată care este semnificația culorilor

Author: Ana Filip

Una dintre cele mai oferite flori, de către bărbații din întreaga lume, este trandafirul. Simbol al dragostei, pasiunii, al prieteniei și chiar al purității, trandafirul are o mulțime de semnificații, în funcție de culoarea pe care o dăruiești, despre care vom discuta în acest articol.

Culoarea trandafirului - o scurtă prezentare

Conceptul de a atribui o semnificație simbolică unei flori a existat din cele mai vechi timpuri, atingând punctul culminant abia în Epoca Victoriană. La modul general, trandafirul simbolizează dragostea, iar diferitele culori ale rozei vin să întărească semnificația acestui sentiment.

Simbolistica trandafirului roșu

Roșul este una dintre cele mai populare culori ale trandafirului, care se asociază simbolurilor de frumusețe, pasiune, dorință și dragoste romantică. Inițial, trandafirul roșu a fost asociat cu zeița Afrodita, care și-a înțepat piciorul pe spini de trandafiri pentru a alerga la iubitul Adonis, rănit într-o luptă. O altă legendă menționează faptul că regina Cleopatra l-a sedus pe Mark Antony într-o cameră plină de trandafiri de culoare roșie.

Dincolo de conotația lor pasională, trandafirii mai exprimă și devotamentul, loialitatea, recunoștința și felicitarea, cu diverse ocazii. Trandafirii roșii sunt extrem de populari în preajma Valentine’s Day, dar sunt adesea folosiți și în buchetele de mireasă, ca semn al comuniunii veșnice între două persoane care se iubesc.

Simbolistica trandafirului alb

Legenda spune că Aphrodite s-a născut din spuma mării, iar când a ieșit din apă întregul ocean s-a transformat în trandafiri albi. În religia ortodoxă, de cealaltă parte, trandafirii albi sunt asociați purității, iar simbolul este Fecioara Maria.

Dincolo de puritate, trandafirul alb mai semnifică și nevinovăție, castitate, spiritualitate și marchează noi începuturi în viața personală și profesională. Puțin mai neobișnuit, trandafirul alb mai are o semnificație - dragostea profundă a sufletului pereche și, totodată, marchează căsătoria.

Simbolistica trandafirului galben

În epoca victoriană, trandafirul galben simboliza gelozia, acuzându-l pe destinatar de infidelitate. În zilele noastre, însă, trandafirul galben sugerează prietenia platonică, deci se recomandă să nu fie oferiți persoanelor cu care ai un interes de ordin romantic.

Simbolistica trandafirului roz

La modul general, trandafirul roz semnifică admirația, blândețea, demnitatea, eleganța, nevinovăția și fericirea. Iar cei de culoare roz închis transmit mulțumiri. Totodată, trandafirii de culoare roz sunt extrem de versatili, potrivindu-se în mai multe situații: începutul unei relații noi, cadou de mulțumire sau felicitare.

Simbolistica trandafirului portocaliu

Trandafirii de culoare portocalie transmit mesaje puternice, de dorință, fascinație, pasiune, entuziasm și atracție.

Simbolistica trandafirului de culoarea piersicii

Aceștia comunică sinceritatea și recunoștința, dar pot marca încheierea unui acord sau a unei înțelegeri. Totodată, aceștia sunt și un simbol al simpatiei pentru o anumită persoană, dar pot reprezenta și modestia.

Simbolistica trandafirului vișiniu

Trandafirii vișinii sugerează o pasiune extrem de adâncă față de o persoană, dar și un romantism ieșit din comun.

Simbolistica trandafirului verde

Mai puțin cunoscut în țara noastră, trandafirul verde simbolizează pacea, calmul și fertilitatea, fiind o culoare strâns legată de lumea naturală.

Simbolistica trandafirului albastru

Trandafirii albaștri nu se găsesc, în mod natural, în natură, ci se obțin prin vopsirea celor de culoarea albă. Dat fiind că nu există această culoare în mod natural, trandafirii albaștri pot reprezenta imposibilul și misterul. De regulă, aceștia sunt folosiți pentru a transmite un mesaj enigmatic, de durată, care să facă destinatarul să se gândească mai mult la semnificația darului.

O bună idee ca femeia specială din viața ta să se bucure de acest dar vreme îndelungată ar fi să optezi pentru trandafiri criogenati, atent realizați, plasați sub o cupola din sticlă, astfel încât destinatarul să se bucure de frumusețea lui până la 25 de ani.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.