Prognoza meteo ANM sâmbătă, 14 mai 2022. Temperaturile rămân ridicate, dar vremea devine instabilă. Sunt anunțate averse torențiale, descărcări electrice și grindină

Autor: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 14 mai 2022

Sursa: canva.com, pexels.com

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 14 mai 2022, a fost anunțată de Administrația Națională de Meteorologie. Chiar dacă vremea va rămâne în continuare caldă, în cursul zilei vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

Pentru ziua de sâmbătă, 14 mai 2022, meteorologii anunță vreme caldă, dar instabilă, în special după prânz. Iată în ce zone din țară vor fi averse torențiale, dar și ce maxime se vor atinge în acest weekend. 

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 14 mai 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie anunță o zi de sâmbătă cu vreme caldă și în general instabilă.

Potrivit informațiilor venite din partea meteorologilor, local în zona de munte, dar și în regiunile sudice vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Pe alocuri pot să apară vijelii, dar și grindină. În restul țării, cerul va fi mai mult variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Deși maximele termice se vor afla în ușoară scădere, vremea va fi în continuare caldă, temperaturile fiind cuprinse între 22 și 29 de grade.

Minimele se vor situa între 6 și 17 grade. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vremea va deveni instabilă la munte și în regiunile sudice în special în a doua parte a zilei de sâmbătă, dar și în cursul nopții.

Citeste si: Prognoza meteo în luna mai 2022. Cum va fi vremea în ultima lună din primăvara acestui an  

Vremea în București sâmbătă, 14 mai 2022

În București, Administrația Națională de Meteorologie anunță vreme caldă și instabilă pentru ziua de sâmbătă, 14 mai 2022. Încă de dimineață cerul va prezenta înnorări, iar în a doua parte a zilei și noaptea vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

Sunt anunțate averse torențiale, tunete, fulgere și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 28 și 29 de grade, în timp ce minima va fi de 14-16 grade. Noaptea, cerul va fi noros și vor mai fi averse.

Vremea în Brașov sâmbătă, 14 mai 2022

Ziua de sâmbătă va aduce vreme caldă la Brașov, meteorologii anunțând o maximă de 24 de grade.

Cu toate acestea, vremea va deveni instabilă și sunt anunțate averse după prânz, dar și în timpul nopții. După lăsarea serii se va face mai frig, astfel că minima va coborî până în jurul valorii de 12 grade.

Vremea în Constanța sâmbătă, 14 mai 2022

La Constanța, atmosfera va fi în general închisă în cursul zilei de sâmbătă. Cerul va fi acoperit de nori și sunt anunțate ploi.

Vremea va fi caldă, maxima atingând 23 de grade. Averse sunt anunțate și după lăsarea serii, cerul va fi noros, iar minima se va situa în jurul valorii de 16 grade. 

Citeste si: Planeta este în pericol de încălzire globală! Secretarul general al ONU: „Mergem cu ochii închiși spre o catastrofă climatică”