Povestea tragică a Valeriei, „mireasa văduvă„ din Azovstal! Și-au pecetluit jurămintele cu verighete din folie de aluminiu, iar ce le-au făcut rușii apoi este sfâșietor

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 14 feb 2023, 00:25

Valeria, mireasa văduvă din Azovstal

Sursa: Twitter

Valeria și Andriy și-au jurat iubire veșnică și și-au pecetluit jurămintele de căsătorie cu verighete făcute din folie de aluminiu în subsolul uzinei Azovstal din orașul ucrainean Mariupol. Din păcate, căsătoria lor s-a sfârșit tragic după numai trei zile.

Aceasta este povestea tragică a Valeriei, „mireasa văduvă„ din subsolul uzinei Azovstal din orașul ucrainean Mariupol, oraș atacat încontinuu de soldații ruși încă din primele zile ale războiului împotriva Ucrainei.

Valeria, „mireasa văduvă„ din Azovstal

Povestea tragică a Valeriei și a lui Andriy a făcut înconjurul lumii după ce tânără luptătoare din regimentul Azov i-a adus un omagiu celui care i-a fost soț doar 3 zile pe rețelele de socializare.

Citeste si: Kira, bebelușul ucis de ruși la Odesa, a fost înmormântată alături de mama și de bunica ei. Lacrimi și durere la căpătâiul a trei generații de femei

Valeria și Andriy trăiau de câțiva ani o poveste de dragoste, iar din luna februarie luptau umăr la umăr în regimentul Azov pentru a-și proteja țara invadată de soldații ruși. 

Cei doi se aflau printre militarii din subolul uzinei Azovstal din orașul Mariupol, oraș distrus în totalitate de bombardamentele lansate de ruși. Uzina Azovstal este ultimul loc pe care încă rușii nu l-au cucerit și acolo unde și-au găsit adăpost soldați ucraineni, dar și civili, femei și copii.

Mariupol este „un exemplu de tortură și foamete folosit ca armă de război”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.  

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Căsătoria dintre Valeria și Andriy a avut loc pe data de 5 mai în subsolul oțelăriei Azovstal, iar cei doi și-au pecetluit jurămintele cu verighete făcute din folie de aluminiu. Aveau speranța că vor reuși să iasă învingători din acest război și să aibă parte de o nuntă așa cum își doreau. Din păcate, la trei zile după ce si-au unit destinele, Andriy a murit în urma unui atac cu rachete lansat asupra uzinei Azovstal.

În numai 3 zile Valeria a fost mireasă, soție și apoi văduvă. Cu inima zdrobită, tânăra apărătoare a Ucrainei i-a adus un ultim omagiu celui care i-a fost soț doar pentru 3 zile. 

”Ai fost soțul meu legitim pentru numai 3 zile, dar rămâi dragostea mea pe vecie. Am reușit să ne căsătorim. Am reușit să fim fericiți. Acum nu mai putem fi împreună.

Te voi iubi pentru totdeauna, eroul meu."

Citeste si: Ea este Kira, fetița de numai 3 luni care a fost ucisă ieri în atacul cu rachete asupra orașului Odesa 

Valeria i-a promis soțului ei că va supraviețui, va ieși din uzină și va trăi pentru amândoi.

„Ai fost și rămâi cel mai bun.

Tot ce mi-a rămas este numele tău de familie, familia ta iubitoare și amintirile momentelor fericite petrecute împreună”,  a mai scris Valeria, mireasa văduvă din Azovstal. 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.