China, decizie radicală după ce lockdown-ul draconic i-a lovit dur economia. Restricțiile anti-Covid din Shanghai ar putea fi eliminate începând din 1 iunie

Autor: Madalina Maftei

China, decizie radicală după ce lockdown-ul draconic i-a lovit dur economia. Restricțiile anti-Covid din Shanghai ar putea fi eliminate începând din 1 iunie

Sursa: PixaBay

Luni, China a anunțat că intenționează să elimine restricțiile anti-Covid extrem de dure din Shanghai începând cu 1 iunie, potrivit Reuters, citat de Digi24.

De mai bine de șase săptămâni, metropola chineză se află într-un lockdown draconic care a provocat nu doar o încetinire economică puternică, dar și tensiuni sociale care nu au mai existat până acum.

China anunță că va elimina restricțiile anti-Covid din Shanghai începând cu 1 iunie 

Zong Ming, viceprimărița din Shangha, a oferit, luni, cel mai clar calendar cu privire la restricțiile dure care au fost impuse în metropola chineză.

Potrivit acesteia, relaxarea urmează să aibă loc gradual, iar restricțiile de circulație vor rămâne în vigoare până pe 21 mai, potrivit sursei citate.

„Din 1 iunie și până la mijlocul și sfârșitul lunii, atâta timp cât riscul revenirii infectărilor este controlat, vom implementa măsuri de prevenție și control, vom normaliza gestionarea orașului și vom restaura pe deplin producția și viața normală în oraș”, a

spus Zong.

Restricțiile extrem de dure impuse asupra a milioane de consumatori și angajați au lovit puternic vânzările și în producția industrială, alimentând temeri că economia ar putea să intre în recesiune în al doilea trimestru. 

Situația economică din China nu este deloc „roz”, datele de luni arătau că producția industrială a Chinei a scăzut cu 2,9% în aprilie, față de aceeași perioadă în 2021 și a scăzut puternic față de luna martie, cu 5%.

Vânzările retail s-au prăbușit și ele prin comparație cu anul trecut, înregistrându-se o scădere de 11,1%.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cum se simte Raed Arafat după ce s-a infectat cu Covid 19. Ultimele detalii despre starea de sănătate a șefului DSU

În Shanghai, Zong Ming  a precizat că orașul va începe să redeschidă supermarket-uri, magazine și farmacii începând de luni, însă restricțiile de circulație rămân în vigoare până în 21 mai, cel puțin.

Trenurile își vor relua și ele activitatea tot de luni, însă gradual.

Oamenii vor trebui să facă dovada unui test Covid negativ nu mai vechi de 48 de ore pentru a putea folosi transportul public. 

Citeste si: Centrele de vaccinare din România se desființează. Cei care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor face exclusiv la medicul de familie

 

 

Taguri: