Au fost depistate noi cazuri de „variola maimuței” în Marea Britanie. La ce simptome trebuie să fii atent

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 18 feb 2023, 04:10

Au fost depistate noi cazuri de „variola maimuței” în Marea Britanie. La ce simptome trebuie să fii atent

Sursa: Twitter

Alte patru cazuri de variolă a maimuțelor au fost identificate în Marea Britanie, ajungând la șapte cazuri confirmate, au anunțat șefii din domeniul sănătății.

Trei dintre cazurile de „variola maimuței” au fost depistate în Londra, iar unul în nord-estul Angliei, a anunțat, luni, Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA). Aceasta lucrează pentru a găsi legături între ultimele patru cazuri, care par să fi fost luate toate în capitală.

Patru noi cazuri de „variola maimuței” în Marea Britanie

Cei care au nevoie de îngrijiri sunt tratați în unitățile specializate în boli infecțioase.

Totuși, cazurile nu par să aibă legătură cu cazurile anterioare confirmate de „variola maimuței” în Marea Britanie, anunțate pe 14 mai, și nici cu primul caz din Marea Britanie anunțat pe 7 mai, ceea ce a dus la îngrijorarea că a existat o transmitere comunitară a virusului, relatează The Guardian. 

Citeste si: Cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre hepatita misterioasă la copii

Primul caz a fost o persoană care a călătorit recent în Nigeria, unde se crede că a luat infecția înainte de a călători în Marea Britanie.

Toată lumea este sfătuită să fie atentă la posibilele simptome, care includ erupții cutanate sau leziuni pe orice parte a corpului, în special pe organele genitale, și să contacteze un serviciu de sănătate sexuală dacă au îngrijorări.

Din cauza creșterii recente a numărului de cazuri și a incertitudinilor legate de modul în care au fost transmise infecțiile, UKHSA a declarat că lucrează îndeaproape cu partenerii din NHS pentru

a stabili dacă au mai apărut cazuri în ultimele săptămâni, precum și cu partenerii internaționali pentru a examina dacă alte țări au înregistrat o creștere similară a cazurilor de „variola maimuței”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Agenția de sănătate subliniază că virusul nu se răspândește cu ușurință între oameni și că riscul pentru populația britanică este scăzut.

Dr. Susan Hopkins, consilier medical șef la UKHSA, a declarat: „Acest lucru este rar și neobișnuit. UKHSA investighează rapid sursa acestor infecții, deoarece dovezile sugerează că ar putea exista o transmitere a virusului «variola maimuței» în comunitate, răspândită prin contact apropiat.

Citeste si: Mare atenție! Românii care nu merg în vizita periodică la medicul de familie riscă să primească amenzi uriașe

Îi îndemnăm în special pe bărbații homosexuali și bisexuali să fie atenți la orice erupții sau leziuni neobișnuite și să contacteze fără întârziere un serviciu de sănătate sexuală. Luăm legătura cu orice potențial contact apropiat al cazurilor pentru a oferi informații și sfaturi de sănătate”.

Erupția cutanată, care se poate dezvolta ca parte a virusului, se modifică și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă, care ulterior cade.

Agenția de sănătate a mai spus că simptomele inițiale ale „variolei maimuțelor” includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.