Beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a făcut anunțul

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 20 feb 2023, 00:50

Gabriela Firea a anunțat un pachet de beneficii fiscale pentru mamele cu mai mulți copii

Sursa: Facebook Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunțat recent că ministerul pe care îl conduce pregătește un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mai mulți copii sau trecute de 40 de ani.

Beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani, asta pregătește Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, condus de Gabriela Firea. Anunțul a fost făcut recent chiar de către aceasta.

Citeste si: Este oficial: Salariul minim crește începând de astăzi! Guvernul va aproba miercuri Ordonanța de Urgență

Beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani 

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a declarat recent că ministerul pe care îl conduce pregătește un pachet de beneficii fiscale pentru femeile u mulți copii sau trecute de 40 de ani. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse lucrează și la echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen, a mai declarat aceasta. 

”Respectul faţă de femei- tema dezbătută împreună cu reprezentanţi la nivel înalt ai corpului diplomatic- SUA, Franţa, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Croaţia, Polonia, Slovacia şi Serbia, ai mediului academic – Academia Română şi Universitatea Bucureşti şi ai

organizaţiilor care militează pentru drepturile femeilor din România – Centrul Filia, Asociaţia Front, Asociaţia Secs, Asociaţia Plural, care au răspuns invitaţiei Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.entru că egalitatea de şanse este dovada unui stat modern!”, spune Firea într-o postare. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Indemnizații viagere de până la 1000 de lei pentru mamele care au cel puțin 3 copii! Totul despre Legea pentru mamele-eroine

”Trebuie să modificăm mentalităţi, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viaţă, conform pregătirii fiecăreia. De asemenea, sănătatea şi calitatea vieţii femeii este încă un subiect asupra căruia trebuie insistat.

Rolul femeilor în societate poate fi mai mult decât să îngrijească copiii şi familia, îndeletniciri admirabile, dar pe care cele mai multe dintre femei le fac în paralel cu o carieră pentru care investesc mult efort şi dăruire. Mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, să fie reprezentate în structuri de conducere, la stat şi la privat. Şi în politică avem nevoie de mai multe femei”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook. 

Gabriela Firea a mai anunțat că lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen, pentru mai multe femei în consiliile de administraţie ale companiilor de stat şi pentru combaterea şi prevenirea hărţuirii sexuale la locul de muncă.

”De asemenea, pregătim un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani”,  a declarat ministrul Familiei, citat de news.ro.