Variola maimuței începe să se răspândească într-un ritm alarmant. Număul cazurilor este în continuă creștere

Autor: Andreea Buinoschi

Variola maimuței începe să se răspândească într-un ritm alarmant. Număul cazurilor este în continuă creștere

Sursa: Istock

Până în momentul de față, cel puțin patru țări au declarat că se confruntă cu mai multe cazuri suspecte sau deja confirmate de variola maimuței. Portugalia, Marea Britanie, Suedia și Spania sunt țările care au confirmat cazurile de variola maimuței, iar Statele Unite ale Americii și Canada au confirmat și ele primele cazuri înregistrate.

Variola maimuței continuă să se răspândească într-un ritm alarmant. Numărul cazurilor este în continuă creștere, iar unele țări au început să ia diferite măsuri, pentru a preveni o agravare a situației. Cu toate acestea, situația este abia la început și multe lucruri nu se cunosc despre noua boală care înfricoșează întreaga planetă.

Modul în care variola maimuței a luat naștere este încă necunoscut, motiv pentru care mai multe cercetări au început să fie desfășurate în acest sens, conform a1.ro.

Citeste si: Român aflat în vacanță în Grecia, suspect de variola maimuței. Bărbatul este tratat într-un spital din Atena

Cazurile vin din țările unde variola maimuței este endemică

Cu toate acestea, s-a observat că toate cazurile sporadice din Europa s-au înregistrat în numărul călătorilor care vin din țările unde variola maimuței este endemică. Însă, o mare parte dintre persoanele din Europa care se confruntă cu această boală nu a călătorit în nicio țară de acest fel.

Citeste si: Avertismentul lui Joe Biden în ceea ce privește variola maimuței: "Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată"

Mai mult decât atât, cele mai multe cazuri au fost depistate cu ajutorul serviciilor de supraveghere a bolilor cu transmitere sexuală. Din cauza faptului că acest lucru este destul de neobișnuit, investigații suplimenare au fost începute, scopul final fiind acela de a determina sursa care a dus la apariția variolei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Simptomele variolei maimuței sunt de intensitate mică, dar leziunile pot cauza dureri puternice

Simptomele sunt pruriginoase și includ: erupții ale pielii, leziuni ce se pot manifesta oriunde pe corp, dureri în gât, febră, apariția unor ganglioni limfatici și leziuni regăsite atât la nivelul ochilor, cât și al gurii.

Cele mai multe focare de variola maimuței au fost, de obicei, regăsite în rândul oamenilor care trăiesc în zonele rurale și care practică vânătoarea, urmând să o manipuleze și, ulterior, să o consume.

Mai mult decât atât, în ultimii ani, cazurile de import au fost înregistrate dinspre Africa de Vest.

Variola maimuței poate fi transmisă cu ușurință

Acest lucru se realizează prin expunerea la picături mari ce sunt eliminate în timpul procesului de expirație. De asemenea, variola maimuței are o perioadă de incubație cuprinsă între 6 și 13 zile.

Simptomele variolei maimuței dispar deodată, într-o perioadă cuprinsă între 14 și 21 de zile.

Mai mult decât atât, este necesar un contact personal strâns între o persoană neinfectată și una simptomatică infectată.

În tot acest timp, aprobarea unui vaccin care să lupte împotriva variolei a fost aprobat și, până când acesta va fi aprobat la scară largă, specialiștii recomandă o iginiezare corectă a mâinilor, dar și folosirea dezinfectanților pe bază de alcool.

Mai mult decât atât, persoanele care pot fi infectate cu variola maimuței trebuie să se izoleze și trebuie să primeasă îngrijirile corespunzătoare.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.