Un asteroid sperie omenirea! Urmează să treacă pe lângă Pământ săptămâna aceasta și este uriaș

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 24 feb 2023, 03:55

Un asteroid sperie omenirea! Urmează să treacă pe lângă Pământ săptămâna aceasta și este uriaș

Sursa: Twitter

Un asteroid uriaș, care a fost clasificat ca fiind un potențial pericol, va trece pe lângă planeta noastră vineri. Specialiștii spun că este mai mare decât Burj Khalifa.

Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume de când a fost construită în 2004. Cu toate astea, construcția uriașă din  Dubai este mic copil pe lângă asteroidul care urmează să treacă pe lângă Pământ în această săptămână, acesta fiind de două ori mai mare. 

Un asteroid urmează să treacă săptămâna asta pe lângă planeta Pământ! Asteroidul este numit 7335 (1989 JA) și va trece pe lângă planeta noastră vineri.

Cu toate că NASA a caracterizat asteroidul ca fiind  „potențial periculos”, nu prea există, în realitate, șanse să reprezinte o amenințare reală pentru planeta noastră, fiindcă va trece la o distanță de aproximativ patru milioane de kilometri. Mai simplu spus, reprezintă de 10 ori distanța medie dintre Pământ și Lună.

Asteroidul este mai mare decât Burj Khalifa și este de aproximativ 14,5 ori mai rapid decât un glonț

Asteroidul 7335 se va apropia de Pământ, vineri, la 14:26 UTC (ora universală coordonată), conform informațiilor transmise de NASA. În momentul respectiv, asteroidul va fi localizat la 0,026 de unități astronomice de Pământ și va merge cu o viteză uluitoare de aproape 47.231 km/h. Este de circa 14,5 ori mai rapid decât un glonț, potrivit specialiștilor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Horoscop sănătate mai 2022. Sfatul lunii mai: mare atenție la epuizarea psihică. Leii trebuie să facă schimbări în alimentație

Corpul astronomic are un diametru de aproximativ 1,8 kilometri, iar asteroidul este cea mai mare rocă spațială care va trece aproape de Pământ în anul 2022. Cu toate că șansele ca acest asteroid să lovească Pământul sunt extrem de mici, NASA nu a dat la o parte șansele ca un asteroid să lovească planeta în viitorul apropiat, potrivit Daily Mail. 

Citeste si: Horoscop zilnic marți, 26 aprilie 2022. Sfatul zilei: nu ar strica să faci mai multă mișcare. Scorpionii trebuie să aibă grijă la relațiile cu cei din jur

Cercetătorii descoperă săptămânal în jur de 30 de noi „obiecte din apropierea Pământului”, iar la începutul anului 2019 au găsot un total de peste 19.000 de obiecte spațiale. Cu toate astea, agenția spațială a atenționat că lista sa nu este completă, lucru care înseamnă că o coliziune neprevăzută ar putea avea loc oricand”.

 

Taguri: