Fostul președinte al Republicii Moldova a fost reținut! Igor Dodon, acuzat de corupție și trădare de țară!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 24 feb 2023, 04:50

Igor Dodon, vorbind cu presa

Sursa: Facebook Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind acuzat de corupție și trădare de țară.

Potrivit digi24.ro, care citează o publicație din Republica Moldova, Deschide.MD, Igor Dodon este acuzat că ar fi primit bani de la oligarhul fugar Vlad Plahotniuc, acuzat și el de mai multe fapte de corupție.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, împreună cu procurorii anticorupție, au descins astăzi la domiciliul fostului președinte Igor Dodon pentru percheziții. În același dosar în care e acuzat Dodon a fost reținut și cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu.

Sursele Deschide.MD susțin că Merineanu ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

În dosarul respectiv, cunoscut drept „kuliok” (sacoșă), ar exista și probe video. În 2019 au fost înregistrate imagini video, la sediul PDM. Vlad Plahotniuc i-ar fi transmis o pungă lui Dodon, în care s-ar fi aflat bani. Banii pe care i-ar fi trimis Plahotniuc și i-ar fi luat Dodon ar fi fost destinați plății salariilor pentru angajații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), din care provine Dodon.

Citeste si: Maia Sandu, discurs istoric în Parlamentul European: Vă cer ajutor (…) Vă cer sprijin pentru Moldova! Am auzit din biroul meu bombele căzute în Odesa

Plahotniuc, acuzat că a primit 21 de milioane de dolari în dosarul furtului miliardului din Republica Moldova

Vladimir, cunoscut ca Vlad Plahotniuc, este acuzat, la rândul său, în mai multe dosare de corupție.

Într-unul dintre acestea, chiar dosarul celebrului furt al unui miliard de dolari, este acuzat că ar fi beneficiat de fonduri din miliardul de dolari furat din Republica Moldova.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Plahotniuc ar fi plătit 21 de milioane de dolari pentru a-și achiziționa un avion privat, bani ce ar fi provenit în totalitate din miliardul furat, informează G4Media.

Procurorii îl acuză pe Vladimir Plahotniuc în dosarul respectiv că, în perioada 24 noiembrie 2014 – 29 iulie 2015, ar fi primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de artizanul „furtului miliardului”, Ilan Șor, nu mai puțin de 21.000.000

de dolari.

Banii au fost obţinuți fraudulos, drept credite, de la fosta Bancă de Economii din Moldova (BEM). Procurorii susţin că din aceşti bani Plahotniuc şi-ar fi achiziționat un avion privat pe care l-ar fi folosit „în interese personale și în interesele organizației sale criminale”, după care l-a vândut.

Citeste si: Moldova în prag de război! România este condamnată

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.