Prognoza meteo ANM joi, 26 mai 2022. Temperaturi de până la 31 de grade, ploi torențiale și vânt puternic

Autor: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de joi, 26 mai 2022

Sursa: pixabay, meteoromania.ro

Ziua de joi, 26 mai 2022, aduce o nouă încălzire a vremii, dar nu vor lipsi aversele, descărcările electrice și grindina. Iată cum va fi vremea la nivelul întregii țări.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea va fi în general instabilă în cursul zilei de joi, în special după prânz. Vor fi ploi torențiale, manifestări ale instabilității atmosferice și intensificări ale vântului. 

Prognoza meteo ANM joi, 26 mai 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Cele mai noi date venite din partea ANM arată că vremea va fi mai caldă la nivelul întregii țări, maximele fiind în creștere comparativ cu ziua de miercuri.

Astfel, în timpul zilei, maximele se vor încadra între 22 și 31 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 8 și 19 grade. Dacă din punct de vedere termic veștile sunt bune, meteorologii spun că vremea va fi schimbătoare în cursul zilei de joi. În prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros, urmând ca după prânz să apară averse care vor avea caracter torențial, descărcări electrice și grindină.
Astfel de fenomene se vor semnala în special în zonele montane și submontane, dar și local în centrul și sudul țării. Vântul va prezenta intensificări în special în zonele montane și va sufla cu putere pe crestele Carpaților Meridionali. Vor mai fi intensificări ale vântului și în restul regiunilor, în special în timpul averselor.

Astfel, vremea va fi instabilă în majoritatea zonelor țării, ploile făcându-și apariția în special după orele prânzului. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Prognoza meteo în luna mai 2022. Cum va fi vremea în ultima lună din primăvara acestui an  

Vremea în București joi, 26 mai 2022

În cursul zilei de joi, 26 mai 2022, la București sunt așteptate perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va urca până la 29-30 de grade, în timp ce minima va fi cuprinsă între 13 și 15 grade. Vremea va fi mohorâtă joi, iar cerul va fi mai mult noros.

Vremea în Brașov joi, 26 mai 2022

Meteorologii anunță vreme închisă și averse la Brașov pentru ziua de joi, 26 mai 2022. Temperaturile vor urca până la 23 de grade și sunt posibile intensificări ale vântului, în special în timpul averselor. Noaptea, cerul va fi parțial noros și doar izolat vor mai fi condiții de ploaie, iar minima se va situa în jurul valorii de 10 grade. 

Vremea în Constanța joi, 26 mai 2022

Vreme instabilă și la malul mării pentru ziua de joi. În cursul zilei sunt anunțate ploi, cerul fiind mai mult noros. Temperatura va fi în creștere, astfel că se va înregistra o maximă de 24 de grade. După lăsarea serii, cerul va rămâne acoperit de nori și se va înregistra o minimă de 16 grade. 

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București