5 Caracteristici ale unei folii de anticondens de calitate

Author: Oana Iosif
Actualizat: 27 mai 2022, 12:57

Acoperisul este o piesa esentiala a cladirilor, rezistenta lui fiind esentiala pentru asigurarea unei durate de viata crescute a structurii si pentru obtinerea unui spatiu interior confortabil si sanatos. Un acoperis modern este construit din materiale de calitate superioara, cu durata de viata crescuta, cele mai importante dintre acestea fiind lemnul pentru structura sa interioara si tigla (clasica sau metalica) pentru partea exterioara. Cele doua componente pot fi, insa, afectate, in special, de umezeala care apare sub forma condensului, din acest motiv fiind obligatoriu ca din structura acoperisului sa nu lipseasca folia anticondens.

Din cauza conditiilor de mediu, atunci cand temperaturile din interiorul cladirii sunt mai mari decat cele din exterior, sub structura acoperisului apare o umiditate crescuta, care in urma diferentei de presiune a vaporilor se indreapta spre exterior. In cazul in care folia anticondens lipseste sau este slab calitativa, vaporii condenseaza pe partea interioara a tiglei si duce la deteriorarea intregii structuri a acoperisului.

Iata care sunt cele 5 caracteristici ale unei folii anticondens de calitate!

In ultima perioada majoritatea proprietarilor de locuinte din Romania au ales ca solutie de ridicare a unui acoperis, fie pentru renovarea unei cladiri, fie pentru o constructie noua, tigla metalica, un material modern, rezistent, usor de montat si disponibil intr-o gama variata de culori. Site-ul Lindab.com pune la dispozitia clientilor tabla lindab de calitate superioara, precum si materiale si accesorii pentru realizarea unui sistem complet (jgheaburi, burlane, folii anticondens, sisteme de degivrare si sisteme de ventilatii).

1. Foliile anticondens, cunoscute in limbajul de specialitate sub denumirea de membrana de difuzie, sunt utilizate pentru marirea duratei de viata a acoperisului prin eliminarea catre exterior a umiditatii. Acest lucru se realizeaza prin folosirea unei membrane cu permeabilitate diferita pe cele doua fete. Fata dinspre astereala este permeabila ceea ce permite ca vaporii de apa sa fie eliminati din pod, pe cand fata din exterior este impermeabila, oprind intrarea apei catre structura din lemn;

2. Rezistenta la socuri mecanice este o caracteristica de baza, deoarece in timpul montarii, dar si in perioada de folosire a acoperisului pot aparea situatii in care membrana sa fie lovita. Cele mai bune rezultate sunt date de membranele netesute, realizate din fibre de polipropilena de inalta densitate (HDPE);

3. Grosimea stratului functional este o caracteristica ce arata cat de calitativa este folia. Exista varianta cu grosime mare, dar din care partea functionala este foarte subtire, celelalte parti avand un rol redus sau chiar inutil;

4. Rezistenta la factori distructivi este data de incorporarea in folie a unor substante care asigura o stabilitate crescuta a materialului. Importanta este rezistenta la radiatiile ultraviolete, la dezvoltarea mucegaiurilor si ciupercilor si la atacul diverselor insecte;

5. Rezistenta la temperatura trebuie sa fie cat mai buna pentru ca pe parcursul unui an de zile temperaturile din zona acoperisului variaza de la -20, -30 de grade Celsius, pana la 80 de grade in timpul verii.

In concluzie, in alegerea foliei anticondens trebuie sa se tina cont de acele caracteristici care asigura o crestere evidenta a duratei de viata a structurii de rezistenta a acoperisului cladirii rezidentiale sau industriale.

Surse foto:

shutterstock.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.