Statele Unite ale Americii se pregătesc să achiziționeze mai multe rachete antiaeriene Stinger, pentru a ajuta Ucraina

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 mar 2023, 01:20

Statele Unite ale Americii se pregătesc să achiziționeze mai multe rachete antiaeriene Stinger, pentru a ajuta Ucraina

Sursa: Twitter

Armata SUA are un contract în valoare de 625 de milioane de dolari cu compania Raytheon Technologies pentru achiziționarea de rachete antiaeriente Stinger. Scopul este de a suplimenta stocurile oferite Ucrainei.

Rachetele antiaeriene Stinger, care sunt trase de pe umăr, produse de Raytheon Technologies, au fost extrem de căutate în Ucraina, având în vedere că au pus stop atacurilor rusești din aer cu succes, dar şi în ţările europene vecine, care nu exclud varianta că ar putea avea nevoie de ajutor să doboare armata rusă, scrie bursa.ro.

SUA cumpără rachete antiaeriene Stinger în valoare de 625 de milioane de dolari și le trimite în Ucraina

Armata americană trebuie să utilizeze cât mai puține rachete Stingers, arme ușoare, autonome, care pot fi desfășurate în timp util pentru apărarea împotriva elicopterelor, avioanelor, dronelor și a rachetelor de croazieră, dar SUA trebuie să aibă mereu stocuri în timp ce lucrează la următoarea generație a unui „sistem de apărare aeriană portabil pentru om”.

Citeste si: Ce soluții ar putea fi găsite pentru încheierea războiului din Ucraina. Florin Cîțu s-a consultat cu premierul Finlandei în vederea unui plan: „Ne asigurăm că Rusia nu va ataca alt stat”

Din februarie, Statele Unite ale Americii au trimis aproape 1.400 de rachete Stingers în Ucraina și vor, de asemenea, să retrimită un nou stoc, asemănător cu cel expediat în ultimele luni. Livrarea ar putea dura până la 30 de luni.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, Pentagonul caută rachete Stinger care sunt deja în inventar, dar care au nevoie de recondiționare.

Pe data de 6 mai, principalul cumpărător de arme al Pentagonului, Bill LaPlante, a spus că a plănuit să semneze un contract până la sfârşitul lunii mai şi că dorește să înlocuiască rachetele Stinger trimise în Ucraina total.

Directorul general al Raytheon, Greg Hayes, le-a mărturisit analiştilor, într-o conversație la telefon din 26 aprilie, că Departamentul Apărării al SUA nu a achiziționat nicio rachetă Stinger de 18 ani.

Citeste si: Zborurile cu aeronavele MiG-21 Lancer vor fi reluate la începutul săptămânii următoare, chiar dacă acestea urmau să fie scoase din funcțiune

„Unele componente nu mai sunt disponibile comercial, aşa că va trebui să ieşim şi să reproiectăm o parte din componentele electronice din racheta capului căutător. Asta ne va lua puţin timp”. Unica unitate de producţie pentru Stinger, din Arizona, produce rachete în număr foarte mic.