Rusia și Serbia semnează contract pe trei ani pentru furnizarea gazelor naturale. Totuși, Gazprom deține toate instalațiile sârbe de depozitare a gazelor

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 mar 2023, 02:15

Rusia și Serbia semnează contract pe trei ani pentru furnizarea gazelor naturale. Totuși, Gazprom deține toate instalațiile sârbe de depozitare a gazelor

Sursa: Twitter

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, au semnat un nou contract pentru trei ani de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care Gazprom oricum are aproximativ toate instalațiile sârbe de depozitare a gazelor, notează biziday.ro.

Vladimir Putin, președintele Rusiei și președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, au semnat pentru un nou contract pe trei ani de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care oricum Gazprom are, în drept, aproximativ toate instalațiile sârbe de depozitare a gazelor, potrivit biziday.ro.

Rusia și Serbia semnează un nou contract pentru furnizarea gazelor naturale, cu toate că Gazprom deține aproape toate instalațiile sârbe de depozitare a gazelor

„Nu pot vorbi acum despre preț, însă toate detaliile vor fi convenite cu Gazprom. Putin mi-a spus să îl sun dacă simt că mai este ceva de discutat”,  a declarat Aleksandar Vucic, unul dintre cei mai importanți aliați europeni ai președintelui Vladimir Putin. Liderul sârb a precizat că a fost de comun acord cu Vladimir Putin că prețul gazelor să fie legat de prețul petrolului, dar nu a dat mai multe detalii despre acest subiect. 

Citeste si: „Putin va merge până la capăt, chiar dacă va distruge Planeta! Războiul se va încheia doar cu moartea lui Vladimir Putin„, potrivit specialiștilor din domeniul militar

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Contractul de furnizare de gaze pe 10 ani al Serbiei cu Gazprom din trecut va expira săptămâna viitoare. Serbia este o țară care declară că vrea, în continuare, să adere la Uniunea Europeană, dar din această cauză a fost, recent, stresată de țările occidentale să își asemene politica externă cu Uniunea Europeană și să impună sancțiuni Rusiei. Oficialii de la Belgrad nu au vrut să impună sancțiuni Rusiei, mai ales în contextul în care Gazprom Neft și Gazprom au împreună o participație majoritară în singura companie petrolieră a Serbiei.

În plus, Gazprom este acționarul majoritar al singurei instalații de depozitare a gazelor din țară, potrivit biziday.ro.

Citeste si: Rusia are cea mai mare gaură de pe Pământ care se crede că duce spre Iad. Motivul pentru care sovieticii au săpat-o

Detaliile despre noul contract, cât și în privinţa preţului şi a volumului de gaz furnizat, vor fi transmise  „în zilele care urmează”, după o întâlnire cu şefii Gazprom, a declarat liderul Serbiei.

„Vom avea o iarnă mai sigură în materie de aprovizionare cu gaz”, a precizat Aleksandar Vucic, în cadrul unei conferințe de presă.