Schimbări importante pentru milioane de români, începând cu data de 1 iunie. Despre ce este vorba

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 mar 2023, 10:10

Schimbări importante pentru milioane de români, începând cu data de 1 iunie. Despre ce este vorba

Sursa: Istock

Începând cu data de 1 iunie, mai multe schimbări importante urmează să fie implementate. Decizia care privește milioane de români a fost anunțată de către Nicușor Dan, primarul Capitalei, dar și de către Aociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, TPBI.

Începând cu data de 1 iunie, transportul public de noaptea urmează să fie reorganizat. Din acest motiv, traseele vor fi și ele altele. De asemenea, schimbări se vor face și în ceea ce privește programul de circulație al acestora, dar și siguranța din mijloacele de transport, deoarece vehiculele vor fi dotate cu camere de supraveghere.

„Începând din data de 1 iunie, de la ora 22.30,

traseele şi programul de circulaţie ale mijloacelor de transport pe timp de noapte se adaptează la cererea de transport actuală. Astfel, noile trasee vor oferi legături directe şi rapide între centrul Bucureştiului şi cartiere.

Citeste si: RABLA CLASIC și RABLA PLUS 2022: Perioada de înscriere a fost prelungită. Care este noua dată până la care pot fi depuse dosarele

Mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, programul de circulaţie va fi previzibil, călătoria se va putea plăti cu cardul bancar contactless sau prin SMS, iar

autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor”,
a scris primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Cum se va schimba, mai exact, situația

Traseele de pe tura de noapte urmează să ofere linii de legătură directe între Piața Unirii și cartierele din București. Mai mult decât atât, noul program de circulație urmează să asigure o frecvență de 30 de minute între orele 22:30-01:00 și 04:00-05:00 și o frecvență de 60 de minute între 01:00 și 04:00.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Zonele care, până acum, nu beneficiau de serviciul transportului de noapte vor fi acoperite de trei linii: Bd.

Ghencea – Valea Oltului (linia N101), Bd. Lacul Tei – Fundeni (linia N103) și Bd. Ion Mihalache – Șos. Chitilei (linia N113), relatează Capital.ro.

Mai mult decât atât, atât urcarea, cât și coborârea pasagerilor vor putea fi făcute doar pe la prima ușă a vehiculelor și doar la cererea acestora. Autobuzul va opri doar în stațiile în care există persoane, iar cei    care vor să coboare vor trebui să apese pe butonul „Stop” ce va fi amplasat pe barele interioare ale autobuzului.

Citeste si: Cresc prețurile biletelor de tren de la 1 iulie 2022. Care sunt noile tarife și cum vor putea cumpăra călătorii biletele începând cu luna iulie

Cum vor funcționa liniile

 

  • Linia N101- Piața Unirii 2- Valea Oltului,
  • Linia N102- Piața Unirii 2- Granitul,
  • Linia N103- Piațai Unirii 2- Institutul Oncologic,
  • Linia N105- Piața Unirii 4- Vulcan Berceni,
  • Linia N106- Piața Unirii 2- Turnu Măgurele,
  • Linia N108- Piața Unirii 2- Pasaj Colentina,
  • Linia N110- Piața Unirii 2- Cartier 16 Februarie,
  • Linia N112- Piața Unirii 4- Piața Reșița,
  • Linia N113- Piața Unirii 2- Mezeș,
  • Linia N115- Piața Unirii 2- Grup Școlar Auto,
  • Linia N116- Piața Unirii 2- Valea Ialomiței,
  • Linia N117- Piața Unirii 2- Străulești,
  • Linia N118- Piața Unirii 2- Zețarilor,
  • Linia N119- Piața Unirii 2- Complex Comercial Băneasa.

 

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.