Nicușor Dan vrea să candideze din nou la Primăria Capitalei, însă nu este sigur că bucureștenii îl mai vor

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 03 mar 2023, 02:20

Nicușor Dan vrea să candideze din nou la Primăria Capitalei, însă nu este sigur că bucureștenii îl mai vor

Sursa: Facebook

Nicușor Dan ocupă funcția de primar general al Bucureștiului din anul 2020 și, deja, se gândește la un al doilea mandat. Cu toate că acesta și-ar dori să mai rămână în această funcție, nu este convins că bucureștenii sunt în asentimentul său.

Nicușor Dan este primarul general al Capitalei din anul 2020, mandatul său urmând să expire în anul 2024. Deși nu este nici măcar la jumătatea drumului, acesta susține că își dorește să candideze și a doua oară, dar nu știe dacă va mai primi voturile locuitorilor din Capitală.

Mai mult decât atât, despre ceea ce a reușit să facă până în prezent, Nicușor Dan susține că s-a remarcat prin: stabilizarea situației economice, lansarea unor investiții structurale și stabilirea unor baze corecte pentru dezvoltarea urbană.

Citeste si: Modificările suferite de transportul public de noapte din București. Autobuzele opresc numai la cererea călătorilor

De asemenea, Nicușor Dan a spus că, în momentul de față, primește susținere din partea unei alianțe locale a Capitalei URS-PNL-PMP despre care spune că este o relație corectă.

Care a fost declarația lui Nicușor Dan

„Eu îmi doresc asta. Depinde, să vedem ce îşi doresc bucureştenii. (…) Pentru moment, eu am un mandat şi încerc să optimizez timpul meu şi al colegilor, astfel încât să realizăm cât mai multe din lucrurile pe care ni le-am propus. (…) În acest moment, sunt susţinut de o alianţă locală la Bucureşti USR-PNL-PMP.(...) Relaţia o consider foarte corectă”, a spus acesta în cadrul unui interviu acordat pentru Digi24.ro,

conform Realitateatv.net.

De asemenea, acesta susține că, deși a făcut promisiuni și în ceea ce privește apa caldă și căldura, acestea nu au putut fi respectate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În toate luările de cuvânt din campanie am spus că o să fie de la an la an mai bine. Sunt mulți bucureșteni care suferă și sper să înțeleagă că am făcut tot ce a ținut de noi să rezolvăm această problemă”, a mai spus primarul Capitalei.

Nicușor Dan a vorbit despre lucrurile pe care a reușit să le facă până în prezent

„Politica, în general, e pe termen lung. Ce am reuşit să fac până în acest an şi jumătate a fost: unu – să stabilizez financiar instituţia. Vă aduc aminte că, în 2020, PMB a avut ruşinea istorică să trebuiască să rostogolească un împrumut şi nu a venit nimeni de pe piaţă să o împrumute. Noi, în 2022, ne-am împrumutat mai ieftin decât Guvernul României.

Citeste si: O nouă parcare a fost inaugurată în Capitală! Accesul va fi gratuit! De câte locuri dispune

Doi – să oprim şi să punem pe baze corecte dezvoltarea urbană, ceea ce înseamnă urbanismul şi construcţiile. Trei – să pornim acele investiţii structurale cum sunt reţeaua de tramvai, metrou de suprafaţă, semaforizare inteligentă, faţă de cum se investea până acum «Hai să mai punem un pod aici, un semafor acolo».

Prețul pe care bucureștenii o să-l plătească la iarnă o să depindă foarte mult de evoluția prețului gazului. În acest moment, prețul pe care noi îl plătim pentru producție, transport și distribuție a gigacaloriei este 860 de lei și bucureștenii plătesc 350 de lei din aceștia, iar Primăria plătește 510 diferența”, a mai spus politicianul.