Vești mari pentru români! O categorie de pensionari iese mai devreme la pensie. Liderul PSD a făcut anunțul

Autor: Lavinia Medrea

Vești mari pentru români! O categorie de pensionari iese mai devreme la pensie. Liderul PSD a făcut anunțul

Sursa: PixaBay

Ion Rotaru, liderul PSD Brăila, a anunțat că o lege importantă a fost schimbată pentru a permite cât mai multor pensionari să iasă mai devreme cu doi ani din câmpul muncii.

Locuitorii din municipiul Brăila şi comunele Chiscani şi Tichileşti vor putea ieși la pensie mai devreme cu doi ani, fără penalizări, datorită unui amendament depus de senatorul PSD care modifică art. 65 alin. 5 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de  pensii  publice, potrivit capital.ro.

Românii din Brăila și comunele Chiscani și Tichilești vor ieși mai devreme cu doi ani la pensie

Liderul PSD Brăila a declarat că schimbările sunt făcute în contextul în care atât municipiul Brăila cât şi comunele Chiscani şi Tichileşti sunt foarte afectate de poluarea care vine de la fostele unităţi industriale Combinatul de fibre artificiale şi Combinatul de celuloză şi hârtie de la Chiscani.

Citeste si: De ce România nu poate trece la moneda euro. Condițiile pe care țara noastră nu le îndeplinește pentru aderarea la zona euro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Așadar, cetățenii care au locuit de-a lungul anilor în apropierea combinatelor și au fost afectați de poluare vor putea ieși acum mai devreme la pensie, fără penalizări.

„Amendamentul depus de senatorul PSD de Brăila Ion Rotaru, care a dus la modificarea Legii 263/2010, stabileşte că locuitorii din municipiul Brăila şi comunele limitrofe Chiscani şi Tichileşti, afectate de poluarea provenită de la fostele unităţi industriale Combinatul de fibre artificiale şi Combinatul de celuloză şi hârtie de la Chiscani, se pot pensiona cu 2 ani mai devreme faţă de vârsta standard de pensionare fără penalizare.

Legea a fost modificată pentru a veni în sprijinul acelor cetăţeni care ani de-a rândul au locuit în apropierea combinatelor şi au fost afectaţi de poluare”, se arată în comunicatul PSD Brăila.

Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Se aplică de la 1 iunie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat vestea: „Vine acum al doilea pachet social”

Există o condiție pentru cei care vor să se pensioneze cu doi ani mai devreme, și anume: să fi locuit minim 30 de ani în zonele afectate de poluare, pe o rază de 8 kilometri în jurul obiectivului în care s-a aflat situl contaminat.

„Legea a fost promulgată vineri, 27 mai 2022 prin decret prezidenţial semnat de preşedintele României şi a intrat în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României.

Prevederile actualei modificări legislative se aplică până la 31 decembrie 2030″, a precizat liderul PSD Brăila, Ion Rotaru.