Traian Băsescu a părăsit vila de protocol, după intervenția judecătorilor

Autor: Andreea Buinoschi

Traian Băsescu a părăsit vila de protocol, după intervenția judecătorilor

Sursa: Facebook

Astăzi, 3 iunie, în jurul prânzului, Traian Băsescu a eliberat vila de protocol în care stătea. Acesta s-a mutat în apartamentul pe care și l-a cumpărt de curând, în ciuda faptului că, în urmă cu doar câteva zile, spunea că nu este gata.

După ce Traian Băsescu și-a încheiat cel de-al doilea mandat de președinte al României, acesta a primit o casă de protocol din partea statului. Ieri, 2 iunie, vila de protocol a fost vizitată de către un reprezentant al Regiunii Autonome ”Administrașia Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Conform Click.ro, acesta, timp de o oră, a stat în casă, urmând ca, după plecarea lui, să ajungă o echipă de mutări, pentru a-l ajuta pe Traian Băsescu. Cu toate acestea, vila de protocol ar fi trebuit să fie eliberată pe data de 1 iunie

și, din cauza faptului că acest lucru nu s-a întâmplat, o somație publică a fost lansată de către RAAPPS.

Citeste si: Traian Băsescu face primele declarații despre flota României și neagă faptul că ar fi fost omul Rusiei

Termenul de eliberare a imobilulul – reședință oficială situat în București, Str...., transmis Dlui. Traian Basescu prin notificarea nr.

1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către acesta, respectiv în data de 01 iunie 2022.

În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă « Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat » (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozițiilor legale , a fost scris în comunicatul RAAPPS.

Ce a spus Traian Băsescu desre evacuarea din vila de protocol?

Potrivit Romaniatv.net, Traian Băsescu susține că nu a fost evacuat, deoarece avea dreptul de a sta în vila de protocol până în momentul în care primea hotărârea judecătorească.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Voi spuneți prostia asta. Vor să mă acționeze în instanță pentru evacuare. E o prostie asta! După ce te acționează în instanță, vreo trei luni aștepți hotărârea judecătorească. Puteam să aștept hotărârea judecătorească.

Vouă vă place să spuneți «evacuarea lui Băsescu». Nu. Băsescu a fost un om care a respectat legea. Atât de repede cât s-a putut a plătit avansul la un apartament și, atunci când s-a putut, îmi mișc mobilierul.

E mare dezamăgire că nu e evacuare”, a spus fostul președinte al României.

Traian Băsescu a explicat, în urmă cu câteva zile, de ce nu se grăbea să elibereze vila de protocol

„Nu e nicio bizarerie. E o lege care e pusă în aplicare, că e pusă retroactiv, vor decide alţii. Că e vorba de drepturi dobândite şi luate, iar vor decide alţii.

Citeste si: Traian Băsescu nu a plecat din vila de protocol, deși a fost somat. Ce riscă fostul președinte al României

Pe mine m-a intrigat replica unui lingău la Orban (Ionel Dancă, prezent în studioul România TV, n.red) care spune că  « ia uite că, în 60 de zile, nu a reuşit să îşi găsească bucătărie ».  Eu îi spun nătărăului că, înainte să stabileşti o bucătărie, trebuie să găseşti un apartament. Dacă el o obişnuit să cumpere apartamente ca pe ciorapi, eu, personal, am văzut vreo 50 şi ceva de case ca să mă hotărăsc la una”, a spus acesta la un post TV, conform Romaniatv.net.

 

 

Taguri: