Ce substanțe a consumat, de fapt, Bogdan, tânărul care a murit la Saga Festival. Combinația care i-a fost fatală, potrivit medicilor

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 iun 2022, 19:27

Ce substanțe l-au ucis pe Bogdan, la SAGA Festival

Sursa: RomâniaTV.net

Bogdan este unul dintre cei doi tineri care și-au găsit sfârșitul la SAGA Festival. Din cauza unei supradoze de droguri, viața acestora a ajuns la final, iar noi informații ies la iveală acum.

SAGA Festival, care s-a ținut în weekend-ul 3-5 iunie la București, pe Arena Națională, a curmat viața a doi tineri. Alte zeci de persoane au ajuns pe mâinile medicilor, totul fiind cauzat de supradozele de droguri pe care participanții le-au luat.

Trei tineri, care au consumat și ei substanțe interzise, au ajuns pe mâinile medicilor, respectiv la spitalul Sfântul Pantelimon și la Spitalul Floreasca. Toți trei au ajuns în stop cardio-respirator.

În urma celor întâmplate, oamenii legii au deschis dosare penale, peste 100 la număr, pentru trafic de droguri sau consum de droguri.

Ce au spus medicii despre decesul lui Bogdan?

Bogdan Socea, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” a făcut declarații despre starea în care se afla Bogdan și despre substanțele interzise pe care acesta le-a consumat.

„Stop cardio-respirator în curs de resuscitare, adus intubat. Am efectuat teste rapide şi a ieşit pozitiv testul la ecstasy şi la metamfetamină”, a spus acesta, conform Romaniatv.net.

Mai mult decât atât, sunt așteptate rezultatele expertizei toxicologice de la Institutul de Medicină Legală care, potrivit sursei, vor confirma testele făcute deja de către medici.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Gelu Duminică susține că traficul și consumul de droguri au fost permise la festival datorită polițiștilor. „Asta ne pot spune doar autoritățile. Din punctul meu de vedere – și aici e doar o opinie bazată, oarecum, pe experiență – foarte mulți dintre traficanți erau în colaborare cu autoritățile, cu o parte din autorități”, a spus acesta.

Citeste si: S-a aflat cine este tânărul care a murit la Festivalul SAGA din cauza unei supradoze de droguri

Organizatorii SAGA Festival susțin că nu încurajează consumul de droguri

„Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată, luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona.

Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând, totodată, o constanță pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezentă la eveniment cu puncte de informare, într-o

campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise.

Citeste si: Tragedie fără precedent la SAGA Festival! Doi tineri au murit de supradoză după ce au consumat prea multe substanțe stupefiante

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și pentru un comportament de acest gen. De aceea, se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la fața locului și transport de urgență la spital”, au spus aceștia în cadrul unui comunicat, potrivit Hotnews.ro.