Codul fiscal ar putea fi modificat! Ce schimbări se așteaptă

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 07 iun 2022, 15:27

Codul fiscal s-ar putea modifica

Sursa: PixaBay

Codul fiscal ar putea fi modificat. Coaliția urmează să discute ce schimbări vor fi aduse actualului Cod Fiscal.

O ședință a coaliției va avea loc, cel mai probabil, în a doua parte a acestei săptămâni, informează Euronews România

În ședința coaliției ar urma să se discute ce modificări vor fi aduse Codului Fiscal și legile siguranței naționale. Cele din urmă au stârnit deja un val de reacții din partea opiniei publice.

Codul fiscal ar putea fi modificat! Ce schimbări se așteaptă

S-a discutat mult în ultima perioadă despre cota unică, PSD dorind ca aceasta să fie schimbată și să se treacă la o formă de impozitare progresivă. Celelalte partide din coaliție, PNL și UDMR, nu sunt de acord, așa că, cel mai probabil, nu se va renunța la cota unică.

În acest context PSD a readus în actualitate discuția despre o taxă de solidaritate, care ar urma să li se aplice cetățenilor care înregistrează venituri peste un anumit prag.

Această taxă de solidaritate ar urma să se introducă de la 1 ianuarie 2022, dacă va exista consens în coaliție.

Se discută și despre schimbarea impozitării proprietăților în funcție de valoarea lor. Și această modificare ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022 dacă partidele din coaliție se vor pune de acord.

Citeste si: Ce este impozitul progresiv și cum va afecta buzunarele românilor. Marcel Ciolacu anunță „optimizare fiscală” din 2023

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

PSD vrea impozitare progresivă. Ciolacu: Ne mințim cu cota unică

PSD dorește renunțarea la cota unică și trecerea la impozitare progresivă, dar nu există consens în coaliție. Celelalte partide din coaliție (PNL și UDMR) se opun.

„Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, declara președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Eu am zis să facem câteva analize pe 3 tipuri de țări (în ceea ce privește impozitul progresiv n.r.):

o țară dezvoltată despre care toată lumea știe că e dezvoltată – Germania de exemplu, o țară mediteraneană și 3 țări foste comuniste, din zona Centrală de Est și de Sud-Est”, a declarat și ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

„Cota unică a rămas în continuare în România, dar mai sunt trei state din Europa care au cotă unică şi nu sunt nişte state...

Chiar unul este cam cât are Bucureştiul, aşa. Deci nu sunt nişte state dezvoltate economic. Trebuie să ne hotărâm: vrem, în România, să inventăm tot timpul apa caldă sau vrem să intrăm în zona euro categoric.(...) Aceste măsuri fiscale sunt prinse în programul de guvernare- nu neapărat desfiinţarea cotei unice explicit-, că vom analiza în cursul acestui an o altă abordare fiscală. Ştiţi foarte bine că orice modificare la Codul Fiscal intră în vigoare după şase luni, ca să fie totuşi predictibilă şi transparentă”, mai susținea președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Citeste si: De ce România nu poate trece la moneda euro. Condițiile pe care țara noastră nu le îndeplinește pentru aderarea la zona euro

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.