Prognoza meteo ANM joi, 9 iunie 2022. Zonele din țară în care se întorc ploile. Meteorologii anunță descărcări electrice, grindină și vijelii

Autor: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru joi, 9 iunie 2022

Sursa: unsplash, canva.com

Vremea va deveni instabilă în mai multe zone din țară în cursul zilei de joi, 9 iunie 2022. Iată unde vor fi ploi torențiale, dar și ce se întâmplă cu vremea în București.

Temperaturile vor rămâne la valori ridicate în toată țara, în unele regiuni depășind normalul perioadei. Meteorologii anunță pentru ziua de joi, 9 iunie 2022, manifestări ale instabilității atmosferice. Cum va fi vremea în principalele regiuni ale țării? 

Prognoza meteo ANM joi, 9 iunie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme în general frumoasă în prima parte a zilei de joi, 9 iunie 2022, însă situația se va schimba radical după prânz în mai multe regiuni.

Mai exact, în jumătatea de vest a țării vor fi manifestări ale instabilității atmosferice, iar după lăsarea serii, ploile torențiale vor pune stăpânire și pe partea de sud-vest a teritoriului. Meteorologii anunță ploi care vor avea caracter torențial, acestea fiind însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelii. 

Vântul va sufla cu putere în zonele unde va ploua, iar în restul țării va fi slab și moderat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din punct de vedere termic, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru acest moment al anului. La nivelul întregii țări, temperaturile maxime se vor situa între 23 și 31 de grade. 

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București

Vremea în București joi, 9 iunie 2022

În Capitală, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme bună dimineața și normală din punct de vedere termic, maximele situându-se între 27 și 28 de grade, cu valori ceva mai ridicate la orele amiezii. După prânz pot să mai apară ploi slabe, vântul va sufla slab și moderat. În timpul nopții, cerul va fi mai mult noros și este anunțată o minimă de 16 grade.

Vremea în Brașov joi, 9 iunie 2022

Vreme instabilă la Brașov în cursul zilei de joi, 9 iunie 2022. Pot să apară în timpul zilei ploi, acestea fiind însoțite de descărcări electrice și vânt puternic. Deși vremea va fi instabilă, temperatura va rămâne ridicată, meteorologii anunțând o maximă de 25 de grade. Noaptea, ploile se vor opri, cerul va fi mai mult senin, iar minima se va situa în jurul valorii de 13 grade. 

Vremea în Constanța joi, 9 iunie 2022

La malul mării sunt șanse de precipitații în cursul zilei de joi, 9 iunie 2022. Cerul va fi variabil și izolat pot să mai apară unele ploi. Temperatura din termometre va urca până la 23 de grade în timpul zilei. După lăsarea serii, cerul va fi parțial spre predominant noros și este anunțată o minimă de 18 grade. 

Citeste si: Specialiștii în meteorologie au făcut un anunț sumbru! Anul 2022 va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie