Locul impresionant pe care nici măcar nu-l știai! Cum arată Lacul Ochiul Beiului și unde poate fi vizitat

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 09 mar 2023, 01:30

Locul impresionant pe care nici măcar nu-l știai! Cum arată Lacul Ochiul Beiului și unde poate fi vizitat

Sursa: Facebook Lacul Ochiul Beiului

România se numără printre țările care stau bine la capitolul atracțiilor naturale, astfel că țara noastră dispune de multe locuri impresionante și unice.

Există un lac impresionant care poate fi găsit în județul Caraș-Severin, iar culoarea apei este foarte diferită de ce ai văzut până acum. Lacul Ochiul Beiului este situat în mijlocul pădurii și este foarte căutat de mii de turiști an de an. 

Unde poate fi vizitat Lacul Ochiul Beiului și cum arată

Parcul este situat la granița dintre Munții Aninei și Munții Locvei, undeva pe valea râului Beiu.

Aici poate fi găsit Lacul Ochiul Beiului, lacul care are o apă de culoarea turcoaz, așa cum nu s-a mai văzut până acum la orice lac comun. Oamenii care văd fotografiile cu lacul cred că sunt editate dar, de fapt, lacul este mult mai frumos în realitate, potrivit playtech.ro.

Citeste si: Cătălin Botezatu, răsfăț de rege în Maldive! Celebrul designer, secretul pedichiurii negre pentru bărbați! "Este un trend de peste 40 de ani"

Dacă te gândeai, totuși, să faci o baie în acest loc de poveste, din păcate pentru tine, scăldatul este interzis, pentru că lacul este protejat de lege, fiind un monument al naturii. Cei care se ambiționează, totuși, să nu respecte legea, sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 3.000- 6.000 de lei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Lacul Ochiul Beiului are o adâncime de 3,6 metri și este alimentat încontinuu de un izvor carstic, motiv pentru care acesta nu îngheață niciodată, indiferent de temperaturi. De asemenea, temperatura apei lacului nu depășește intervalul de 4- 8 grade Celsius.

Citeste si: ”Casa în care urci în pivniță și cobori în mansardă” Ideea ingenioasă a unui român care a construit o casă cu susul în jos pe Valea Avrigului, din Sibiu

Lacul Ochiul Beiului este cel mai mare lac carstic din România, cu o suprafață de 284 de metri pătrați. Pentru că lacul seamănă cu un ochi de la înălțime, legenda sa are mai mult sens. Se spune că, în perioada Imperiului Otoman, beii conduceau provinciile. Unul dintre fiii acestuia s-a îndrăgostit de fata unui cioban pe care a luat-o și a închis-o în Turnul Mare din Cheile Nerei. Așa cum zice legenda, fata reușise să scape în timpul nopții, dar beiul a poruncit să fie ucisă.

Fiul beiului a plâns neîncetat din acest motiv în mijlocul pădurii, lucru care a dus la formarea acestui lac.

 

Taguri: