La cursul de time management, afli informații noi... oră de oră!

Author: Oana Iosif

Unii dintre cei mai inteligenți oameni care au trăit vreodată au înțeles însemnătatea timpului și au căutat soluții pentru a folosi cât mai bine această resursă. De la ei au rămas și multe vorbe pline de înțelepciune, pe această temă.

De exemplu, filosoful antic grec Seneca spunea că „Problema nu e că viața e scurtă, ci că irosim mult din ea“. Inventatorul și politicianul american Benjamin Franklin exprima, în termeni ușor diferiți, aceeași idee fundamentală: „Iubești viața? Atunci nu pierde timpul, pentru că timpul e materialul din care e făcută viața!“.

În mediul de business actual, modul în care este folosită fiecare oră, uneori chiar și fiecare minut, a devenit tot mai important, datorită schimbărilor permanente care au loc în societate. Tocmai de aceea, participarea la un curs time management se dovedește utilă pentru antreprenori, manageri, specialiști din diferite domenii și, de fapt, pentru oricine dorește să își îmbunătățească modul în care gestionează proiectele și activitățile zilnice.

Cum este conceput training-ul care te ajută să folosești eficient timpul?

Echipa Brightway® a conceput un curs de time management pornind de la ideea că fiecare domeniu presupune acumularea unui volum ridicat de informații, coroborată cu ritmul rapid în care apar diferite schimbări. Acești factori fac ca abilitățile de a stabili priorități și de a lua decizii cât mai rapid să fie esențiale pentru atingerea rezultatelor dorite și pentru îndeplinirea obiectivelor profesionale.

În acest context, timpul poate să pară uneori un adevărat "dușman", îndeosebi atunci când este subestimat efortul necesar pentru îndeplinirea anumitor proiecte sau când nu este luată în calcul apariția unor evenimente neprevăzute. Tocmai pentru a nu ajunge să trăiești un astfel de sentiment neplăcut, se recomandă participarea la un curs de time management.

Trainingul se desfășoară sub forma unei simulări interactive, cunoscute sub numele de „Comoara din Carpați“, pe parcursul căreia devine posibilă conștientizarea obiceiurilor neproductive la nivel individual și organizațional, dar și antrenarea pentru a cunoaște și aplica instrumente pentru creșterea productivității.

Rezultatele obținute de participanți

Datorită participării la acest curs de time management, ai toate șansele să înveți cum să stabilești obiective și procese realiste și cum să creezi obiceiuri sănătoase, care permit atingerea acestor țeluri. Trainerii îți arată metode pentru prioritizarea sarcinilor și pentru gestionarea unui volum mare de muncă.

Oricât de bine ar fi trasate țintele de atins și oricât de exactă ar fi planificarea, desfășurarea concretă a evenimentelor va lăsa întotdeauna loc de surprize. Tocmai de aceea, este necesară dezvoltarea unui sistem pentru planificarea eficientă a activităților zilnice, chiar și în condiții de incertitudine și neprevăzut.

Gestionarea întreruperilor reprezintă o deprindere fundamentală, în încercarea de a spori eficiența. Prin urmare, cursanților le sunt oferite instrumentele necesare pentru diminuarea așa-numiților timpi morți, pentru identificarea "hoților de timp" și combaterea lor.

La nivel organizațional, training-ul prezintă soluții pentru optimizarea fluxurilor de lucru, astfel încât activitățile care generează rezultate să aibă prioritate. Cursul ajută, de asemenea, la îmbunătățirea proceselor de organizare internă și la creșterea productivității echipei, datorită unor metode agile de gestionare a timpului.

Astfel, un curs de time management îmbunătățește randamentul oferit la nivel individual, dar și activitatea desfășurată împreună, în grup. Vei învăța să folosești fiecare oră într-un mod cât mai inspirat și să prețuiești la adevărata ei valoare una dintre cele mai importante resurse!