Al treilea caz de variola maimuței depistat pe teritoriul României! În ce stare este pacientul acum

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 15 mar 2023, 04:20

Al treilea caz de variola maimuței depistat pe teritoriul României! În ce stare este pacientul acum

Sursa: Twitter

Astăzi, 15 iunie, a fost raportat un al treilea caz de variola maimuței în România. Ministerul Sănătății a declarat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani.

România a ajuns la al treilea caz de variola maimuței astăzi. De data aceasta, un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost diagnosticat cu virusul

Un al treilea caz de variola maimuței a fost confirmat astăzi, la un bărbat în vârstă de 31 de ani

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a venit ieri la un spital din București, menționând că are simptome specifice variolei maimuței din luna iunie.

Conform declarațiilor Ministerului Sănătății, starea generală a pacientului este bună, astfel că bărbatul a rămas internat.

Variola maimuței nu se transmite atât de ușor între oameni pentru că necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin contact cu pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Citeste si: Încă un caz de variola maimuței confirmat în România, după ce ieri a fost raportat primul caz. De data asta, este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, marți, că va face o ședință cu comitetul său de urgență, în data de 23 iunie, pentru a discuta dacă variola maimuței, noua boală care sperie planeta și care a început să se răspândească în Europa, este cu adevărat „o urgență de sănătate publică de interes internațional”.

Până la acest moment, este cel mai înalt nivel de avertizare transmis de Organizația Mondială a Sănătății care, în prezent, se aplică doar în cazul pandemiei de COVID-19 şi poliomielitei.

Creşterea numărului infectări este „neobişnuită şi îngrijorătoare”, potrivit declarației făcute directorului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Considerăm că situaţia necesită un răspuns coordonat din cauza răspândirii bolii în lume”, a mai precizat acesta. Experţii internaţionali „ne vor ajuta să înţelegem mai bine virusul”, a mai subliniat şeful OMS.

Citeste si: A fost găsit primul caz de variola maimuței în România! În ce stare este pacientul în aceste momente

Până la acest moment, s-au raportat peste 1.600 de cazuri şi 1.500 de cazuri suspecte de variola maimuţei în acest an, dintre care 72 de decese, în 39 de ţări, mai ales în țările în care variola maimuței se răspândeşte în mod obişnuit, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.