Câștigurile la jocurile de noroc, impozitate de 40 de ori mai mult. Propunerea a venit din partea Guvernului

Autor: Andreea Buinoschi

Impozitul pe câștigurile de la jocurile de noroc se vrea crescut la 40%.

Sursa: Istock

Guvernul își dorește ca impozitul pe câștigurile de la jocurile de noroc să crească de la 1% la 40%. În prezent, cota de impozitare este de: 1%, 16% și 25%. Decizia face parte dintr-un pachet de măsuri fiscale pregătite de către coaliție.

Guvernul pregătește creștere impozitului câștigurilor de la jocurile de noroc. Acesta ar urma să ajungă la 40% de la 1%, 16% și 25%, cât este în prezent.

Conform Profit.ro, relatează Adevarul.ro, această măsură a fost luată din dorința de a descuraja oamenii să mai joace jocuri de noroc, întrucând numărul dependenților este foarte mare, dar și în continuă creștere.

Mai mult decât atât, și alte măsuri au fost luate în calcul, precum: reducerea facilităților pentru constructori, restricţionarea unor activităţi pe microintreprindere, precum activitățile de consultanță, întocmirea unui nou sistem de

impozitare pe proprietăți, dar și noi măsuri în ceea ce privește industria agriculturii și a industriei alimetare.

Citeste si: Salariații care urmează să fie impozitați progresiv. Care sunt aceștia și cum se va întâmpla

„Propunerea privind majorarea impozitelor în zona jocurilor de noroc a venit în Coaliție din zona PNL. Liberalii și-au motivat decizia prin faptul că multe familii suferă din cauza jocurilor de noroc, iar fenomenul ar trebui limitat”, au spus surse din Coaliție, conform Romania.europalibera.org.

Ce reprezintă, de fapt, jocurile de noroc?

Jocurile de noroc reprezintă o problemă cât se poate de serioasă, deoarece acestea dau naștere unor dependențe care, nu de puține ori, ajung să pună capăt vieții jucătorilor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Jocul patologic este o tulburare de control a impulsului, nu o dependenţă în sensul comun al cuvântului. Problema la jocurile de noroc nu este jocul propriu-zis, ci pierderea, în mod constant, a banilor. De obicei, jocurile de noroc afectează viaţa de familie şi relaţiile jucătorului cu persoanele din anturaj. Inevitabil, se ajunge la însingurare, tensiuni familiale şi la o stare psihică vulnerabilă”, a spus Adrian Niculescu, citează Antena3.ro.

În speranța că numărul dependenților de jocurile de noroc va scădea, patronatul organizatorilor de pariuri din România și Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România organizează, în mod regulat, campanii prin care informează jucătorii cu privire la pericolele la care se expun, de cele mai multe ori, cu proprie știință, conform Clickpentrufemei.ro.

Cum poate fi explicată dependența de jocurile de noroc?

Principala caracteristica este pierderea logicii in timpul jocului. Se intra intr-o stare de identitate cu jocul in sine, astfel incat, coordonatele reale dispar, ceea ce face ca sumele jucate, riscurile asumate sa fie mult mai mari decat in mod obisnuit. Ca urmare, comportarea lui duce, in mod inerent, la pierderi”, a spus Claudiu Ganciu.

Citeste si: Cât de mult sunt păcănelele online în beneficiul clienților actuali?

Uneori, apar si motivatii legate de bani, spera sa castige, sa devina bogat, in totala discordanta cu realitatea. Neaga faptul ca pierde bani, sustine ca va castiga, ca isi va plati datoriile, ca se va ocupa de toate cele pe care le-a neglijat”, a spus și Anca Munteanu, psiholog, relatează Eva.ro.