Începând cu data de 1 iulie, ANAF dă drumul controalelor în masă, pentru a verifica sursele de venit ale oamenilor

Autor: Andreea Buinoschi

Lucian Heiuș a anunțat că ANAF va începe, de la 1 iulie, verificarea veniturilor

Sursa: Facebook: Agenția Națională de Administrare Fiscală

Începând cu data de 1 iulie, ANAF va desfășura controale în masă în ceea ce privește veniturile persoanelor ficize ca sursă de venit prin care își obțin averile. Lucian Heiul, directorul Fiscului, este cel care a făcut anunțul.

Lucian Heiuș, directorul Fiscului, a anunțat că, începând cu data de 1 iulie, ANAF va începe să efectueze controale în masă, pentru a depista neregulile care se fac din punct de vedere economic.

Mai exact, este vorba de controalele masive care se vor desfășura cu sopul de a verifica veniturile persoanelor fizice ce sunt sursă de venit pentru averile pe care le obțin.

Ce a declarat Lucian Heiuș?

„Începând cu 1 iulie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit.

Citeste si: Salariații care urmează să fie impozitați progresiv. Care sunt aceștia și cum se va întâmpla

Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici, care majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc niciun impozit în viaţa lor.

Trebuie să fim realişti şi să înţelegem că aceste mecanisme sunt dăunătoare atât bugetului de stat, dar în acelaşi timp creează şi o mare frustrare în rândul societăţii româneşti, creând chiar modele antisociale.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe cere îl afişează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând şi care în viaţa lor nu au plătit niciun impozit, iar, când verifici veniturile pe care le au, constaţi că ele sunt aproape inexistente”, a declarat directorul Fiscului, conform Digi24.ro.

Citeste si: PSD vrea impozitarea pensiilor speciale și taxarea marilor companii cu cel puțin 0,5% din cifra de afaceri

Platforma Facebook va fi o sursă importantă de generare a informațiilor

În continuare, Lucian Heiuș a declarat că informațiile de care este nevoie vor fi culese prin toate modalitățile, iar Facebook-ul va oferi și el informațiile de care este nevoie.

„Luăm informaţii de peste tot, inclusiv de pe Facebook.(...).

După o analiză de risc am constatat cu stupoare şi cu revoltă, de-a dreptul, că 561.000

de persoane, de CNP-uri, au acumulat, şi am luat doar 4 ani, 2016, 2017, 2018 şi 2019, anul 2020 o să-l finalizăm la sfârşitul lunii septembrie, iar anul 2021 probabil la sfârşitul anului, atenţie, au acumulat 561.000 de persoane o diferenţă între veniturile estimate de noi şi veniturile declarate şi impozitate de 20 de miliarde de euro”, a mai declarat acesta, conform Digi24.ro.